Prolećna šetnja sa bebom

Aleksandra Jeftanović: Prve fotografije ćerke Ane!

Prošlo je tri meseca otkako su voditeljka Aleksandra Jeftanović i njen verenik, pravnik Aleksandar Švraka, dobili naslednicu. Od tog trenutka i običan odlazak na ručak za njih je pravo malo porodično slavlje
0
1 / 19 Foto: Dragan Kadić

Sunčane aprilske dane u Beogradu voditeljka Aleksandra Jeftanović (39) i njen izabranik, pravnik Aleksandar Švraka, iskoristili su za zajednički porodični ručak s tromesečnom ćerkicom Anom. Skladna porodica kao savršeno mesto za idilično popodne u našoj prestonici izabrala je terasu jednog poznatog restorana s pogledom na Tašmajdanski park. Od kada se ostvarila u ulozi majke, ova poznata TV dama pleni dobrim raspoloženjem, pa retko šta može da je izbaci iz koloseka. Atraktivna crnka ne skida osmeh s lica, a on na najbolji način govori o tome koliko joj prija novo životno poglavlje.


 
Inače, Aleksandra i njen izabranik više od četiri godine uživaju u skladnoj romansi koju su krunisali veridbom na samom početku 2013. godine u Dominikanskoj Republici. Aleksandar se potrudio da njegova draga nikada ne zaboravi taj dan, brižljivo je krio svoj plan i krišom poneo blistavi dijamantski prsten iz Beograda. Potom je u kasnim popodnevnim časovima jednog januarskog dana u Punta Kani tiho i bez svedoka zaprosio zgodnu voditeljku koja je nakon početnog iznenađenja izgovorila jasno i glasno da!


 
- Radim već šesnaest godina i posao je bio i ostao važan deo mog života. Samostalnost daje sigurnost, a ja, osim toga, imam i sreću da radim posao koji volim. Zadovoljna sam i srećna na svim životnim poljima. Ovo je bilo moje najlepše putovanje. Ovako lep početak godine zapravo je simboličan jer verujem da nas u bliskoj budućnosti očekuje još lepih događaja. Iako ne komentarišem svoj privatni život, Džordž Herbert je rekao da se ljubav i kašalj ne mogu sakriti, a ja sam već dve godine srećna u ljubavi sa svojim partnerom – neposredno nakon romantičnog putovanja, Aleksandra je prvo za Story potvrdila svoju vezu i veridbu, a tada nije krila ni da mašta o velikoj porodici.
 


- Nisam pristalica teze da bi žene trebalo da imaju bebu za sebe. Niti sam toliko emancipovana niti želim da budem. Smatram da nam je emancipacija donela koliko dobrog toliko i lošeg, a ja sam, kada je reč o majčinstvu i porodičnim odnosima, izraziti tradicionalista – istakla je jedna od naših najpopularnijih voditeljki pre pet godina za naš magazin, i čini se da je time naslutila svoju sreću na privatnom planu.
 
- Volim svoj život jer ne živim kako sanjam, već kako želim, najbolje što znam i umem. Sama nosim svoj teret i svoje cehove sama izmirujem. Nikada ne zaboravljam ono što sam u porodici naučila, a to je da budem čestita i ispravna. Ne kažem da sam uvek uspevala, ali uvek sam pokušavala. Posle svega mogu da kažem da bih, kada se osvrnem i svedem račune, malo toga u svom životu promenila – govorila je tom prilikom voditeljka, koja je trenutno odsutna s malih ekrana, ali više nego ispunjena u životu.


 
U narednom periodu šarmantna crnka i njen verenik planiraju da se venčaju, pošto su odlazak kod matičara odložili kada su saznali da će postati roditelji, mada su sada u potpunosti posvećeni malenoj Ani, kojoj su odabrali ime zbog toga što počinje početnim slovom njihovih imena. Aleksandra ne krije i to kako joj najveću podršku u prvim danima roditeljstva pružaju njena majka Slavica, koja je po struci medicinska sestra, kao i kuma Irena i drugarica Nevenka Dokmanović. Ipak, pored sve pomoći koju ima, ona najviše voli sama da se stara o svojoj naslednici.  


Piše: Danilo Mašojević

makonda-tracker