EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE I INTERVJU

Seka Aleksić otkriva: Želim drugo dete što pre!

1

Folk zvezda koja je pre osam meseci sa suprugom Veljkom Piljikićem dobila sina Jakova, objašnjava na koji način je po povratku na scenu uskladila profesionalne i roditeljske obaveze, ističe da neizmerno uživa u majčinstvu i otkriva da već sada razmišlja o novoj prinovi

foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Kažu da onaj ko je uspeo da izbrusi veštinu organizacije sopstvenog vremena, u životu uživa mnogo više nego oni koji to nisu u stanju. Deluje jednostavno: odvojiti bitno od nebitnog i eto savršene organizacije, bar teoretski. Međutim, u praksi to ne biva uvek tako. Uređenim životom mogu da se pohvale samo malobrojni, a među njima svakako je i folk zvezda Seka Aleksić (36) koja je 24. septembra suprugu Veljku Piljikiću (34) podarila njihovog prvenca Jakova, a već početkom maja vratila se na scenu i promovisala svoj novi album koji je nazvala Koma, po istoimenoj pesmi. Iako je promocija novih numera u punom jeku, a u svom kalendaru termine za nastupe zakazuje već za narednu godinu, Seka rasterećeno uživa u svakom trenutku svog života i uvek za sve nađe vremena. Reči kao što su ne stižem ili nemam slobodnog vremena, kod nje ne postoje. Pre nego što je sa nekolicinom bliskih prijatelja na Salašu 137 proslavila svoj rođendan, sa suprugom i sinom posetila je svekra i svekrvu u Banjevu kraj Negotina, gde je nekoliko dana istinski uživala u prirodnom ambijentu. Kao i svaka beba, i Jakov se budi noću, hrani se na svakih nekoliko sati, plače, smeje se, guče... Valjano proverava kondiciju svojih roditelja.

 

Jeste li suprug i vi neispavani?

 

- Nismo! Mi smo odlično organizovani, beba je divna i zaista nam sve ide od ruke.

foto: Andreja Damnjanović

Je li Jakov mirna ili temperamentna beba?

 

- Veoma je živahan i traži konstantnu pažnju. Mada postoje trenuci kada se igra sam i uživa.

 

Da li ga i dalje dojite?

 

- Naravno, to je za bebu najvažnije. Majčino mleko ništa ne može da zameni ili kasnije nadoknadi, a počeo je da jede i kašice koje mu ja kuvam.

 

Nikad neće moći da im se oduži: Seka Aleksić poklonila nešto NEPROCENJIVO lekarima zahvaljujući kojima je dobila Jakova
 

U trenucima kada se raznežite, nagađate li sa Veljkom da li će vaš sin prvo izgovoriti reč mama ili tata?

 

- Mi ga već učimo da izgovara te reči, barem to pokušavamo. Međutim, ne opterećujemo se i u tom smislu potpuno sam opuštena, nije važno šta će pre reći, jer kod nas u kući vlada pozitivna atmosfera i ljubav, pa je apsolutno svejedno. Radovaćemo se šta god da kaže.

 

Na koga sada fizički liči?

 

- Malo se promenio u odnosu na prve dane posle rođenja. Kada je došao na svet, neverovatno koliko je bio isti svoj tata i još u porodilištu svi su komentarisali da je kopija svog oca, a sada, čini mi se, liči i na Veljka i na mene.

foto: Andreja Damnjanović

Na koji način suprug i vi delite roditeljske obaveze?

 

- Uopšte ih ne delimo, nego sve radimo zajedno. Veljko mi zaista mnogo pomaže. Naravno, ja kao majka uvek sam tu za sve, ali tata je zaista divan i brižan, kako prema njemu, tako i prema meni.

 

Da li Jakov već prepoznaje vaš lik kada vas vidi na TV-u i kako u tim situacijama reaguje?

 

- Neverovatno, ali to se desilo neposredno pred ovaj intervju. E sada, da li me je prepoznao ne znam, ali sedeli smo u dnevnoj sobi, igrali se u njegovoj igraonici na podu, a na TV-u je emitovan moj spot i on je odjednom počeo da guguče, gleda u ekran i smeje se, kao da se raduje... Mislim da me je ipak prepoznao.

 

Region se zabrinuio za pevačicino zdravlje: Oglasila se Seka Aleksić (FOTO)
 

Ko vam najviše pomaže kada je reč o obavezama oko deteta?

 

- Prvih nekoliko meseci sama sam brinula o svemu i uživala u svim roditeljskim obavezama. Od kada sam počela ponovo da nastupam, pomaže mi moja mama, a imamo i prijateljicu koja nam pritekne u pomoć kada zatreba. Jakov vrlo često putuje s nama jer smo dobro organizovani, gde god da radim mi odemo dan ranije i vratimo se dan-dva kasnije jer bi njemu bilo suviše naporno da u roku od 24 sata prelazi veliku razdaljinu. Najviše vremena provodimo u Beču, ali tokom poslednjih mesec dana i u Srbiji.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker