godinama niže poslovne uspehe

Aleksandar Radojičić: Svako od nas ima teške momente

0
Mladi glumac koji već godinama niže uspehe, osvrće se na nagradu koju je dobio na proslavi rođendana magazina Story i prvi put govori o privatnoj strani svog života koju je vešto skrivao od očiju javnosti
foto: Marko Poplašen
foto: Marko Poplašen

Šarmantnog glumca Aleksandra Radojičića (28) publika je zavolela zbog uloge Balerine u filmu Montevideo, bog te video, nakon čega je nastavio da niže uspešne filmske projekte. Na svečanoj proslavi 11. rođendana magazina Story, ovom harizmatičnom mladom umetniku uručena je nagrada za zvezdu u usponu, kao priznanje za njegov rad. Privatna strana života ipak je nešto što je oduvek držao za sebe, dok se nedavno u medijima nisu pojavili napisi povodom starateljstva nad ćerkom Ajom za koje se Radojičić bori sa bivšom partnerkom Jelenom Malezović. Nakon što je Aleksandrova bivša izabranica iznela javno optužbe na glumčev račun i dovela u pitanje podobnost njega kao oca, on se tada prvi oglasio na tu temu, ističući činjenicu o kojoj se u Srbiji malo govori, a to je da institucije po automatizmu dodeljuju starateljstvo majkama, ne ulazeći u suštinu onoga što je najbolje za dete. O izazovima pred koje ga je život stavio, kao i o profesionalnim uspesima, mladi umetnik govori u intervjuu za naš magazin.


Story: Kakvu saradnju imate sa nedeljnikom Story?
- Odlično sarađujemo za ovo relativno kratko vreme, koliko je prošlo od mog prvog modnog editorijala koji sam radio za Story. Bio sam i na dve naslovne strane i vaša redakcije uvek me je ispoštovala. Nadam se da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i želim vam da proslavite još mnogo lepih rođendana.

 

Story: Story vam je dodelio nagradu za zvezdu usponu. Kako se osećate kao dobitnik ovog priznanja?
- Prvo sam pomislio da sam malo star za zvezdu u usponu, ali budući da ste u Srbiji mlad glumac do četrdesete godine, shvatio sam kako sam možda čak i premlad, ipak svaka nagrada prija. Ovo priznanje ne gledam kao povod da se hvalim, već mi predstavlja motiv da se još više trudim. To mi je svojevrstan dokaz da sam neke stvari uradio dobro.

 

Story: Poslednjih nedelja u medijima se govorilo o vašoj borbi za starateljstvo nad ćerkom. Šta biste vi poručili muškarcima koji se nalaze u vašoj situaciji?
- Nije poenta u tome u kakvoj sam ja situaciji, niti bili ko, mislim da deca zaslužuju da se sudovi malo bolje i detaljnije pozabave time, a ne da se vode konzervativnim stereotipima. Oni koji iskreno žele najbolje svom detetu moraju da istraju i da ne odustaju od svoje borbe i ideje.
 

foto: Story Arhiva

Story: Mislite li da se putem medija može apelovati na promenu situacije kada je reč o borbi za starateljstvo?
- Ne treba ćutati o tome i to ne sme da se zapostavlja. Ne bežim od te teme, ali trenutno ne pričam toliko o njoj jer ne bih želeo da neko pomisli kako želim da izvršim neki pritisak na sud zbog mog slučaja. Mislim da inače ne bi trebalo da se podrazumevaju neke stvari samo na osnovu toga što je neko muško ili žensko. Daleko od toga da dovodim u pitanje važnost majke u detetovom odrastanju, ali radi se o pravu mališana, da se sudovi malo bolje pozabave tom temom kako bi najmlađi imali bolje odrastanje.

 

Story: Na koji način se borite s poteškoćama i životnim izazovima?
- Svako od nas ima teške momente, pogotovu kada uđemo u svet odraslih i shvatimo kako ne može da prođe nijedan dan bez nekog problema. U poslednje vreme pridržavam se principa da se koncentrišem na one lepe stvari koje se dešavaju.
 

Story: Koji su vam dalji planovi na polju karijere?
- Ni sve ono što mi se do sada dešavalo nisam imao u planu. Želja mi je da se što duže bavim svojim poslom koji volim i u kojem uživam, ali prija mi to što se sve dešava spontano.
 

makonda-tracker