ISKRENA ISPOVEST PRED VELIKO IZNENAĐENJE

Lepa Brena: Nikad nisam sumnjala u sebe

1
Slavna pevačica smatra da je za izgled važno kako se žena oseća i tvrdi da je zadovoljna svojim odrazom u ogledalu, a njeno dobro raspoloženje konstantno održava to što ima savršen odnos sa suprugom Bobom Živojinovićem i činjenica da su njeni sinovi Filip, Stefan i Viktor izrasli u dobre ljude
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Folk diva Lepa Brena (55) živi bajku o kojoj je maštala kada je bila devojčica. Sama je ostvarila sve snove, a danas uz podršku supruga, bivšeg tenisera Slobodana Bobe Živojinovića (53) i njihovih sinova, Filipa (30), Stefana (24) i Viktora (18), uživa u svakom trenutku. Presrećna je što su njihovi momci izrasli u prave ljude, a sa odobravanjem gleda i na sve njihove životne poteze. Tako je puna podrške za emotivnu vezu Filipa i pevačice Aleksandre Prijović, ali i za ljubavne izbore njenih mlađih sinova. S obzirom na to da su njeni momci odrasli, sada uz supruga ima vremena samo za njih dvoje, ali i za brigu o sebi. U intervjuu za Story slavna pevačica objašnjava zašto je počela emotivnije da reaguje na sve događaje i otkriva svoje intimne želje i planove, kao i tajnu svog uspešnog i dugovečnog braka.

 

Story: Čovek ne može da upozna sebe dok ne otkrije šta je uticalo na njega da bude takav. Iz te perspektive gledano, šta mislite da je vas odredilo?

 

- Mene su odredili ljubav prema muzici i moja vedra i kosmopolitska priroda. Jednostavno, kada sam prvi put čula aplauz, a pre toga onu tišinu koja je prethodila mom debitantskom nastupu, shvatila sam da je to to – želim da uveseljavam ljude i volim aplauze. Kada aplaudirate, vi ne možete da budete tužni. Psihologija tako kaže. Dakle, aplauzi uveseljavaju ljude.


Story: Koliko je teško ostati na zemlji pod jakim svetlima reflektora, usred sjaja, opijajućih aplauza i dodirnutih zvezda?

 

- Mnogo je važno da budete psihološki stabilni i razlikujete realnost od iluzije koju vam pruža scena. Ko to ne uspe, vrlo brzo oda se porocima jer izgubi kompas. Onog trenutka kada siđem sa scene, ja sam i dalje Lepa Brena, ali tada sam u sasvim običnim životnim okolnostima i vrlo sam svesna gde je granica. Ko god ne shvati kako da napravi ravnotežu i pomeša iluziju s realnošću, u velikom je problemu. Obično se u Americi završi na klinici Beti Ford, a kod nas sa čašicom, tabletama ili ko zna čim.


Story: U čemu vi pronalazite ventil?

 

- Vrlo sam svesna i sebe i sveta koji me okružuje. Kada mnogo radite, a ja sam neko ko se naradio za tri života, morate mnogo i da se odmarate. Volim sport, ali i druženja s prijateljima. Otkrila sam jogu koja mi je mnogo pomogla da se psihofizički rasteretim.

 

foto: Andreja Damnjanović


Story: Verujete li da mesta u koja putujemo govore mnogo o nama?

 

- Nisam razmišljala na taj način, jer sam čitavog života živela po sistemu da je ceo svet moja kuća. Boba i ja tako smo vaspitavali sinove. U kosmpolitskom duhu, da budu građani sveta. Naša širina zavisi od toga šta smo naučili tokom školovanja, ali uči se i na putovanjima, u susretu s različitim ljudima i kulturama. Treba putovati i širiti vidike na taj način.

 

Story: Kada se prisetite šta ste pre deceniju zamišljali gde biste voleli da se nađete za sledećih deset godina, možete li sada reći da ste na pravom mestu?

 

- Kad vratim film unazad, ja sam uvek bila na pravom mestu u pravo vreme.


Story: Postoji li nešto za šta dosad niste imali hrabrosti, a sa sadašnjim iskustvom i godinama želite da uradite?

 

- Iskreno, ne postoji, čak sam vozila helikopter, gliser, motor i autobus, za potrebe prvog dela filma Hajde da se volimo. Možda, eto, nisam skakala sa bandžija, ali za tim i nisam imala neku naročitu želju. Moji ciljevi uvek su bili kreativni i vezani za profesiju kojom se bavim, da oko muzike koju stvaram okupim što više ljudi koji će se sa mnom veseliti i pevati. To je moja želja i ostvarim je na svim svojim nastupima.

 

Lepa Brena o porodičnom nasilju: Da muškarac digne ruku na mene, odmah bi mu je odsekla
 

Story: Na koji način ste izlazili na kraj sa životnim iskušenjima i udarcima? Jesu li vas oni menjala i u kojoj meri?

 

- Iskušenja čovek ima uvek i na svakom polju, privatno i poslovno. Ali ako imate cilj, znate pravac, svoje domete, nemate razloga da sumnjate u sebe.


Story: Na šta ste najponosniji kada je reč o vašoj deci?

 

- Na to što smo Boba i ja vaspitanjem i obrazovanjem koje smo im pružili od njih napravili dobre i čestite ljude i naučili ih da sreća nije na naslovnim stranama, već u životu koji skroje sami za sebe.

 

foto: Andreja Damnjanović

Story: S obzirom na to da su Aleksandra Prijović i Filip u ozbiljnoj vezi, jeste li spremni da postanete baka?

 

- Verujte, biti seksi baka nije nimalo loša stvar! (smeh) Ipak, to ne zavisi od mene, nego od njih i njihove odluke. Kada njih dvoje budu spremni, biću i ja.

 

Story: Koliko se vaš odnos sa suprugom promenio od kada su vam sinovi odrasli?

 

- Ponovo smo se okrenuli jedno drugom, jer sada imamo više vremena za nas. U prvi mah nismo verovali kako nam se to desilo, ali nam se dopalo!

 

Story: Koji je recept za uspešan brak?

 

- Stalno me to pitaju, ali univerzalni recept ne postoji. Svako sam ispisuje svoje bračne stranice, neke i po više puta dok ne naučiš. Poenta je u toleranciji i kompromisima, jer ljubav trpi različite transformacije kroz brak.

 

Najlepši rođendanski poklon: Ovo iznenađenje će Lepa Brena zauvek pamtiti! (FOTO)
 

Story: Koliko određena doza ljubomore može da poboljša zajednicu između dvoje ljudi?

 

- Ne mislim tako. Ljubomora je znak nesigurnosti, slabosti i posesivnosti. Možemo u šali da napravimo štos oko toga, ali ni Boba ni ja nismo ljubomorni.

 

Story: Kako ste se vi i Boba kroz život borili s lošim ljudima i energijama koje su vas okruživale?

 

- Sreća je to što smo uvek znali da eliminišemo takve iz svoje okoline i nismo trošili energiju na njih.

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker