OTVORENO O SVIM ŽIVOTNIM LEKCIJAMA

Marija Šerifović: Što te ne ubije, to te ojača

0
Evrovizijska pobednica u ranoj mladosti dotakla je vrh, a zatim i dno, ali kaže da je iz tog perioda izvukla mnogobrojne pouke koje su joj pomogle da postane mudrija i objašnjava zbog čega joj neki modeli ponašanja više ne priliče
foto: Vladimir Šporčić
foto: Vladimir Šporčić

Već u 23. godini pevačica snažnog glasa Marija Šerifović (31) osetila je sve blagodeti popularnosti, ali upoznala je i onu tamniju stranu medalje. Evrovizijska pobednica koja je poslednjih nedelja posvećena promociji singla Čuvam se, snimljenog u okviru muzičkog projekta Pet veličanstvenih, pre dve godine objavila je autobiografiju u kojoj je svoj život u potpunosti ogolila, ali to ne znači kako je prestala da intrigira javnost i da više nema šta da otkrije. Shvatila je ono što retko kojoj javnoj ličnost polazi za rukom: kada otvoreno govoriš o onome što te raduje, kao i o onome što boli, na tu temu staviš tačku i ne ostaviš prostora za potpitanja, a još manje za nagađanja.

 

Story: Jeste li jedna od onih javnih ličnosti koja bi mogla da kaže da je slava kao droga?

 

- Zvuči neverovatno, ali ponekad je i gora od droge. Kad si jednog dana u vrhu, a sutra na dnu, nevažan i neprimećen, to je strašan udarac za psihu.

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Story: Da li ste i sami nekada prošli kroz to?

 

- Bila sam i na vrhu i na dnu. Budući da sam s 23 godine pobedila na Evroviziji i osetila sve blagodeti slave koja se proteže van okvira naše zemlje, naučila sam, možda čak i bolje nego drugi, da je ona mač sa dve oštrice. Ne treba joj nikada povlađivati, niti je uzimati zdravo za gotovo. Što te ne ubije, to te ojača.

 

Story: Koja je najbolja lekcija koju ste izvukli iz tog perioda?

 

- Bilo ih je mnogo, a svaka me je učila da budem mudrija. Danas sam mirnija i više razmišljam o onome što bi trebalo da uradim. Nekada se time nisam ni bavila, nego sam u sve išla srcem, što u poslu nije baš dobro.

 

Marija Šerifović: Moji se duhovi smire kad kraj tebe se budim...

 

Story: Znači li to onda da ste postali proračunati?

 

- Jesam, ali tek toliko da ne udaram glavom u zid. Nisam tip osobe koja može da kalkuliše do poslednjeg detalja. No, neke stvari više mi i ne priliče. Starija sam pa ne ide da se ponašam kao luda tinejdžerka. (Smeh)

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Story: Kalkulišete li u ljubavi?

 

- Ne, jer tu lekciju nikako da savladam. Mene ljubav nosi, daje mi snagu, volju, ideje, želju i upravo zbog toga teško mi je da stanem i razmislim šta je najpametnije. S druge strane, kakva je to ljubav ako se ne daješ do kraja? Rekla bih da je to samo epizoda. Pa čak i ako izgubiš, ispadneš budala, imalo je smisla jedino ako si potpuno bio u tome.

 

Story: Kada ste poslednji put osećali takvu ljubav?

 

- Upravo je osećam.

 

Story: Ima li draži u zabranjenim vezama?

 

- Ne postoje zabranjene veze, ako su osećanja prava, već samo ograničenja koja čovek sam sebi postavi. Nema ljubavi koja ne može da pobedi sve zabrane ukoliko je prava.


Marija Šerifović objasnila: Evo šta se zapravo dogodilo tog kobnog dana... (FOTO)

 

Story: Čini se kao da govorite iz iskustva?

 

- Recimo da mi to nije strano.

 

Story: Pa, jeste li pobedili?

 

- Pobeđivala sam. (Smeh)

 

foto: Vladimir Šporčić

 

Story: Kako gledate na konkurenciju?

 

- Ne obraćam pažnju na nju. U ljubavi toga nema ili ste prava osoba ili niste.

 

Story: Delujete poprilično samouvereno.

 

- Nisam, samo sam realna. Pronađete nekog ko vas veoma zanima pa vam u tom slučaju ništa nije ni teško ni nemoguće ili naprosto odustanete jer shvatite da to ipak nije odnos za koji se vredi davati do kraja.

 

Story: Priželjkujete li da se skrasite?

 

- Ponekad mi se čini da to najviše želim, a u nekim trenucima zapitam se da li bih umela da trajem udvoje. Daleko od toga da sam nestalna ili sklona varanju, ali uvek mi je potrebno nešto novo od osobe koju volim da bih bila u potpunosti posvećena i željna da svaki dan iznova činim tu osobu najsrećnijom na svetu.

 

makonda-tracker