U SUSRET GODIŠNJICI BRAKA

Anđelka Prpić: Muž i sin su moji životni prioriteti

3
Glumica Anđelka Prpić stekla je regionalnu popularnost zahvaljujući seriji Andrija i Anđelka za koju smatra da joj je velika odskočna daska u karijeri, a prema njenim rečima, najveću motivaciju za napredovanje daju joj suprug Dario i sin Jakša u čijem društvu puni baterije i neizmerno uživa
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Voditeljka i glumica Anđelka Prpić (31) poslednjih meseci osvojila je srca gledalaca kraj malih ekrana svojom ulogom u humorističnoj seriji Andrija i Anđelka u kojoj je glumila sa svojim kolegom Andrijom Miloševićem. Iako je već godinama deo javnosti, kako kroz voditeljski posao u emisiji 48 sati svadba i Bulevar u 5 do 5, tako i kroz ulogu vrcave Čarne u seriji Žene sa Dedinja, mnogi smataju da je ova poslednja rola upravo ono što joj je najviše leglo i ujedno bilo njena odskočna daska u svetu glume. Sada kada se završilo snimanje popularne serije, došlo je vreme za sumiranje utisaka i pravljenje planova kako na polju karijere, tako i određivanja životnih prioriteta. U intervjuu za Story, ova šarmantna Požarevljanka otkriva koje su to male stvari koje joj mame osmeh na lice, koliko joj se život u poslednjih godinu dana promenio, ali i životne stavove kojih se čvrsto pridržava i na kojima se temelji njena porodica koju čine suprug Dario Prpić i njihov četvorogodišnji sin Jakša.

 

foto: Luka Šarac

Story: Nedavno ste završili snimanje serije Andrija i Anđelka koja je postigla veliku popularnost. Da li ste očekivali tako dobre reakcije gledalaca?
- Šta god počneš da radiš, uvek imaš pozitivan ili ne tako dobar osećaj, na osnovu kojeg i prihvataš projekte. Nisam smela da se kladim da li će nešto biti popularno ili ne, naročito kada ultimativno mora da bude smešno, jer je to veliko opterećenje. Strahovala sam da će to ljudima biti dosadno jer su sve vreme u kadru samo dva glumca. Međutim, verovatno su ta kratka forma i jednostavnost teme koja je deo života svih nas, kao i tog odnosa između Andrije i Anđelke, dosta doprineli pozitivnim reakcijama.
 

Story: Vi i Andrija Milošević delovali ste kao dobro uigran tim. Da li ste se družili i pre snimanja ili je prijateljstvo tek kasnije nastalo?
- Kad s nekim radite, neophodno je da se razumete i slažete, što se i desilo kada je reč o Andriji i meni. Stvarno sam ga dobro upoznala tokom ovih jedanaest meseci snimanja i apsolutno sam bogatija u svom životu za jedno veliko prijateljstvo. Nas dvoje upoznali smo se kada smo snimali pilot epizodu, koja je nastala dve godine pre početka rada na seriji. Andrija je izuzetno pozitivan čovek i odličan glumac pored koga mnogo toga može da se nauči. U tom procesu snimanja pomogli smo jedno drugom i podizali raspoloženje kada je neko od nas bio umoran.
 

Story: Pozitivni su komentari na račun vaših glumačkih sposobnosti. Da li vam je ovaj projekat velika odskočna daska u karijeri?
- To je identično kao u svakom drugom poslu ili situaciji. Kada vam dolaze gosti, vi imate samo tu jednu priliku da im spremite nešto i od te silne želje da im napravite najbolje jelo, desi se da vam nešto zagori ili ne bude kako treba. U tim situacijama pokaže se sve što možete ili ne možete da uradite. Ovo je podsticaj koji vas, uslovno rečeno, lansira u orbitu, ali pravo dokazivanje i sebi i publici tek predstoji. Nadam se da će biti prilike da me vide u nekoj potpuno drugačijoj ulozi.

 

Nastavak intervjua i fotografije potražite na sledećoj strani...

makonda-tracker