suočavanje sa emotivnim krahom i zdravstvenim problemima

Maja Manojlović: Posle raskida, moje srce još nije osvojeno

1
Nakon pauze od skoro mesec dana koliko se nije pojavljivala na malim ekranima, voditeljka Maja Manojlović otkriva da je usled stresa imala ozbiljnih problema sa zdravljem zbog kojih je promenila način života i priznaje da su je brojni izazovi i lomovi samo ojačali
foto: Marko Raičević
foto: Marko Raičević

Voditeljka Maja Manojlović (31) slovi za damu koja zrači optimizmom i pozitivnom energijom. Upravo zbog njenog šarmantnog osmeha, koji retko kad skida s lica, mnogi nisu ni primetili da je poslednjih meseci prolazila kroz veoma težak period. Naime, zbog problema s grupom nerava u vratnom delu leđa, opšte malaksalosti i vrtoglavica koje su se pojavile usled brojnih stresnih situacija, atraktivna brineta morala je da uspori tempo i prvi put nakon osam godina uzme bolovanje kako bi se posvetila sebi. O tome kako je uspela da prebrodi zdravstvene prepreke i krah romanse sa fudbalerom Savom Miloševićem, voditeljka televizije Pink prvi put govori samo za magazin Story.

 

Story: Usled zdravstvenih problema neočekivano ste napravili poslovnu pauzu. O čemu je konkretno reč?
- Ne kaže se uzalud Mi pravimo planove, a onaj gore se smeje. Nameravala sam da nakon intenzivne radne sezone svoj zasluženi godišnji odmor provedem s prijateljima na moru, a umesto toga otišla sam na neočekivano bolovanje. Razlog je zdravstvene prirode, problem sa grupom nerava u vratnom delu kičme, koji mi je prouzrokovao ozbiljne nesvestice i niz nimalo prijatnih dešavanja.

 

Story: Kada ste prvi put shvatili da se s vašim organizmom dešava nešto neuobičajeno?
- Pre možda tri meseca, dok sam u studiju vodila Jutarnji nacionalni dnevnik, prvi put sam osetila da imam problem s nesvesticom. To se desilo iznenada tokom jutarnje smene koja počinje prilično rano, pa sam stanje opšte malaksalosti pripisala umoru. Bilo je neprijatno, to je onaj osećaj blagog propadanja kroz zemlju, zuji vam u ušima, dlanovi vam se znoje i imate utisak da ćete pasti u nesvest.

 

Story: Jeste li se uplašili?
- U tom trenutku jesam. Sam osećaj da nemate kontrolu nad svojim telom vrlo je neprijatan. To je prirodan strah i tada razmišljate: Ako se sada onesvestim, šta će biti sa mnom? Da li ću doći k sebi? Verujem da nema osobe koja u takvom trenutku ne bi doživela napad panike.

 

Story: Da li ste se obratili za pomoć lekarima i šta su vam oni rekli?
- Posetila sam ih tek kada su simptomi učestali. Za nekoliko meseci imala sam pet-šest sličnih situacija. Lekari su me nakon postavljanja dijagnoze posavetovali da uzmem bolovanje i posvetim se potpunom oporavku što sam ja isprva odbila, ali na kraju ipak sam morala da ih poslušam kada sam shvatila da ne mogu preko granica svojih mogućnosti.

 

Story: Jeste li usled brojnih poslovnih obaveza prestali da osluškujete signale koje vam je slalo vaše telo ili ste bili svesni da nešto nije u redu, ali ste to ipak ignorisali?
- Nikada nisam prestala da osluškujem svoje telo, ali ignorisala sam signale koje mi je slalo. Telo ima svoje zakonitosti i malo je ljudi koji mogu da iznesu tako intenzivan tempo. Ja sam pravi radoholik i perfekcionista po prirodi, a to opterećuje. Naš posao je zaista dinamičan, stresan, baratate s velikim brojem informacija koje vaš mozak obrađuje na svakodnevnom nivou.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker