OTVORENO O PLANOVIMA ZA BUDUĆNOST

Nemanja Ubović: Emotivna stabilnost veoma mi je bitna

0
Mladi vaterpolista Nemanja Ubović poslednjih godina postiže velike uspehe i privlači pažnju kako medija tako i fanova. Pred odlazak na Olimpijske igre otkriva kakav je zapravo život jednog sportiste i koliko odricanja ali i lepih stvari on donosi
foto: Luka Šarac
foto: Luka Šarac

Poslednje tri godine za vaterpolistu Nemanju Ubovića (25) bile su veoma uspešne, jer je s klubovima u kojima je igrao osvajao trofeje, ali sve je bliži i mestu stalnog člana nacionalne selekcije. Poslednji veliki uspeh pred predstojeće Olimpijske igre svakako je osvajanje zlatne medalje u Svetskoj ligi, nakon čega su usledile pripreme za Rio. Mladi sportista u razgovoru za Story govori o tome kako zapravo izgleda njegova svakodnevica, koliko mu teško pada odvojenost od porodice i prijatelja, na koji način provodi slobodno vreme i otkriva da je promenio ljubavni status pa je ponovo slobodan.


- Imali smo nekoliko slobodnih dana po završetku Svetske lige da se slegnu utisci. Veoma je lep osećaj kad osvojiš bilo šta, a kamoli kada uzmeš četvrtu Svetsku ligu zaredom. Imponuje i to što smo se i mi mlađi na neki način deklarisali, dokazali i doneli zlato Srbiji – kaže Nemanja neposredno pred odlazak na pripreme u Kranj. Veliku podršku ima od saigrača, a dobroj atmosferi u timu, kako objašnjava, doprinosi i veliko poštovanje koje igrači imaju jedni prema drugima. Pored zahtevnih treninga i takmičenja, pauzu koristi kako bi se opustio u društvu svojih najbližih, koji mu i daju vetar u leđa pred nove pobede.

 

foto: Luka Šarac


- Uglavnom imam vremena za sebe. Pauze između takmičenja najčešće provodim tako što se odmaram jer su treninzi fizički veoma naporni, a veče provodim sa prijateljima ili porodicom. Na nogama sam već od osam i kreću aktivnosti, ali mislim da imamo vremena i van bazena. Porodica mi daje najveću podršku. Moja majka radi u školi i kad god postignem neki uspeh, ona časti kolege pa se šali kako će bankrotirati zbog mene. U poslednje tri-četiri godine osvojio sam dosta toga i to mi je veliki podstrek. Nadam se da ću se ustaliti u prvom timu reprezentacije i da ću postići najveće uspehe i uzeti sva moguća odličja. Svako ima neki svoj cilj u životu, ali baš bih voleo da jednog dana kažem: Osvojio sam sve što je moglo da se osvoji – objašnjava Ubović.


Iako je vaterpolu posvećen još od ranog detinjstva, tačnije od šeste godine, šarmantni sportista ističe kako mu je obrazovanje veoma bitno.


- Kad sam upisao fakultet, svi su mi pričali da neću moći da ga završim i uskladim sa obavezama. Međutim, želeo sam da pored sporta imam i diplomu jer mislim da je veoma bitno da svaki sportista bude obrazovan. Imam još četiri ispita do kraja i nadam se da ću u narednih godinu dana diplomirati. Dešava se da se ispitni rokovi poklope s putovanjima ili turnirima pa malo teže usklađujem obaveze, ali snalazim se – govori Nemanja i dodaje da nije imao protekcije na fakultetu zbog popularnosti.

 

Nastavak intervjua i fotografije pročitajte na sledećoj strani...

makonda-tracker