Kultura

Ljubomir Bandović: Poraz je škola, pobeda je samo nagrada

0
Dramski umetnik Ljubomir Bandović otkriva koga smatra herojima današnjice, osvrće se na svoje neostvarene glumačke želje i priznaje zašto je nosio periku.
Ljubomir Bandović, foto: Vladimir Šporčić
Ljubomir Bandović, foto: Vladimir Šporčić
Ljubomira Bandovića


Peti leptir.

Story: U ostvarenju Spomenik Majklu Džeksonu imamo priliku da vas gledamo kao mesnog sveštenika koji pomaže glavnom junaku. Kako sebi delujete u svešteničkoj odori?




Story: Spomenuto delo fokusirano je na priču o običnim ljudima. Smatrate li da nam danas manjka malih ili velikih heroja koji prema vašem mišljenju zaslužuju da im se podigne spomenik?



Story: Aktuelan je i film Branio sam Mladu Bosnu, koji nam na određeni način poručuje da slobode nema bez hrabrosti. Tu glumite narednika Murata, a grešimo li ako ocenimo da je požrtvovanost njegova najdominantnija karakterna crta?



Story: U godini koja je na izmaku Prvi svetski rat bio je više nego aktuelna tema. Smatrate li da je ona oživljena na adekvatan način?



Story: Tumačite i ulogu viteza u modernoj bajci Peti leptir, prvom srpskom 3D filmu. Premda smatrate da kamera isto zuji i u studentskom filmu kao i u Holivudu, šta je ono drugačije što vam je ponudila rola u jednom produkcijski zahtevnom ostvarenju?



Story: Tvrdite da je vaše najveće profesionalno stremljenje da budete različiti i prevazilazite okvire tipskih uloga. Gledano sa stanovišta glumačke umetnosti, u čemu se još uvek niste oprobali?



Story: Lepša strana naše stvarnosti jesu uspesi srpskih sportista. Može li nam krenuti nabolje i na drugim poljima?



Story: U toku je nova pozorišna sezona. Gde vas mogu videti ljubitelji teatra?



Razgovarao: Stefan Tošović
makonda-tracker