My Story

Dino Merlin: Borim se sa svojim strahovima

0
Bosanskohercegovački kantautor čija popularnost decenijama ne jenjava, govori o tome zbog čega se sve više plaši prolaznosti vremena, kako se bori sa svojim strahovima i zašto se život njegove supruge vrti upravo oko njega
Dino Meriln, Foto: Luka Šarac
Dino Meriln, Foto: Luka Šarac
Dovoljna je samo jedna kratka šetnja Sarajevom sa Edinom-Dinom Dervišhalidovićem, poznatijim kao Dino Merlin (52), i odmah vam postaje jasno zbog čega je baš on najvoljeniji muzičar u Bosni i Hercegovini. Već decenijama se ne menja to da ga slučajni prolaznici ne doživljavaju kao muzičku zvezdu koja je nekoliko puta svoju zemlju predstavljala i na takmičenju Evrovizija, već kao komšiju koji je u svakom trenutku spreman da sasuluša svaki njihov problem. U tom duhu ovaj bosansko-hercegovački muzičar zajedno sa suprugom Amelom (51), izveo je na pravi put ćerku Naidu (28) i sina Hamzu (22), a danas mu ipak nije prijatno kada kod njih prepozna neku od svojih osobina na koje nije baš najponosniji. Iako je nakon građanskog rata na prostoru bivše Jugoslavije dugo izbegavao dolazak u Beograd, pre tačno tri godine bio je u Srbiji kada je za svoju publiku pripredio tri uzastopna koncerta u Kombank Areni. Ovaj sarajevski čarobnjak u svet nota uplovio je s grupom Merlin davne 1983, a osam godina kasnije odlučio se za solu karijeru, od kada važi za jednog od najboljih autora ljubavnih stihova na našim prostorima, što je potrvrdio još jednom albumom Hotel Nacional.


Story: Imate li strah od prolaznosti vremena?



Story: Čemu su vas godine naučile kada je reč o ljubavi?




Story: Postoji li definicija braka?



Story: Kako komentarišete sve veći broj razvoda?



Story: Čime vas supruga iznova osvaja?



Story: U kakve ljude su izrasla vasa deca?





Story: Koje svoje osobine prepoznajete kod njih?





Story: Gde odlazite kada želite da se odmorite od svih obaveza?



Story: Na koji način negujete svoj duh?



Story: Šta najbrže može da vas poremeti?





Story: Koje su vase neostvarene želje?



Story: Često uz vaše ime stoje i brojni epiteti. Kako reagujete kada vas novinari, publika i sagovornici veličaju na ovaj način?



Story: Još držite rekord u Kombank Areni sa tri uzastopna koncerta. Kada planirate novo muzičko druženje sa publikom u Beogradu?





Story: Kakve uspomene vas vezu za glavni grad Srbije? 



Story: U kakvoj atmosferi je nastajao vaš novi album?

Hotel Nacional



Story: Osluškujete li utiske publike? Pratite li komentare na društvenim mrežama i Youtubeu?




Story: Koja od novih pesama najbolje opisuje vas i vaše poglede na život?





makonda-tracker