INTERVJU - Bojana Ristivojević: Od učesnice rijalitija do prepoznatljivog TV lica

0
Kao učesnica sportskog rijalitija Maldivi, Bojana Ristivojević, brzo se izdvojila od ostalih takmičara, gotovo preskočila put koji prolaze mnogi voditelji, pa se brzo našla u ulozi voditelja serijala, a zatim su usledile i druge ponude.
Bojana Ristivojević, foto: Promo
Bojana Ristivojević, foto: Promo

Bojana Ristivojević, čije je prvo voditeljsko iskustvo bilo u sportskom rijalitiju Maldivi, na televiziji Happy trenutno vodi kultnu emisiju Jedna želja, jedna pesma i Dobro jutro, Srbijo.

– Maldivi su bili najbolji i najekskluzivniji rijaliti na nasim prostorima. Onda je u ovom ambijentu, u jedinom otvorenom studiju na našim prostorima zaživela emisija  Letnjikovac. U prvoj sezoni domaćini emisije bili smo Luka Tešanović i ja, pa zabavi nije bilo kraja. Gosti su se otimali da budu deo ove emisije Hepi televizije, i često nam je bilo i neprijatno što ih odbijamo, ali nisu se uklapali u naš koncept. U drugoj sezoni, društvo mi  je pravio Zoran Pejić Peja, čija mi je energija baš odgovarala. Usledila je Brvnara, ali I emisija Srce za Srbiju, koja se izdvojila tokom nesreće i poplava, koje su zadesile našu zemlju -  navodi Bojana.

Ono što Bojanu Ristivojević razlikuje od ostalih, jeste da joj dan počinje izuzetno rano, pre četiri sata, jer već u 04:55h počinje prvi Jutarnji program u Srbiji.

- Dok mnogi spavaju i još nije svanulo, ja sam već na poslu. Pre nego što krenem na posao, proverim mejlove i poruke, jer se desava da me produkcija i organizacija vec upućuju na nove zadatke. Jutarnji program na telviziji Hepi počinje u pet, a ja sam na televiziji već u cetiri. Verujem da svako treba sebi iznova i iznova da postavlja nove i više ciljeve. Na taj način radni dan ne postaje isti i monoton, vec daje novu energiju – kaže Bojana.

Da li je teško imati emisiju uživo?

- Znajući da idemo uživo dajemo maksimum, jer znamo da tu ispravke nema. Nimalo nije lako, ni jednostavno, iako gledaocima izgleda da sve teče u najboljem redu. Čak i kad nam se privatno ne dešavaju lepe stvari, ulazimo u emisiju sa osmehom. Gledaoci osećaju našu pozitivnu energiju, pa, kad nam se potkrade neka greška ili lapsus, umestoo kiritika, zadobijemo njihove simpatije. Nećete verovati, porede mora mejlova, poruka, na televiziju stiže na stotine pisama naših gledalaca. Pišu, kritikuju, hvale, žele da se upoznamo, nude da dođem kod njih, da ih snimamo…Sa nekima sam ostala u stalnom kontaktu, zabavno je uveč čuti nešto od gledalaca, pogotovo što su veroma iskreni.

Koji je sagovornik do sada je ostavio najjači utisak i zbog čega?

- Minja Subota. On ima energiju koju bi svako poželeo. Nepresušne su mu inspiracije u svakodnevnim, malim stvarima. Njegovi planovi u životu potpuno su drugačiji i čine da mu se ostvaruju snovi. Zrači plemenitošću.

Da niste voditelj šta biste drugo voleli da radite?

- Mada kazem da ovaj posao nema alternativu, mozda bih odabrala – slikarstvo! Volim da slikam, portrete, pejsaze, ikone...Pamtim da sam kao desetogodisnjakinja imala svpju izlozbu u lokalnom Domu kulture i mogu vam reci da su kritike bile odlicne.

Kako provodite slobodno vreme? Imate li neki hobi?

- Moze se reci da je moj hobi neprilagodjen devojkama. Pecanje! Ali, pomaze mi da vise vremena provodim sa bratom i ocem. I da budem bliska sa prirodom. Mozete li da zamislite lepotu prirode, sendvic pored reke..Nadam se da nase voznje brodicem jos dugo nista nece zameniti.

makonda-tracker