šokirala izjavom

Dizajnerka Dona Karan stala u odbranu producenta optuženog za zlostavljanje glumica: One su ga same izazivale!

0

I dok ceo Holivud pruža podršku žrtvama Harvija Vajnštajna optuženog za seksualno zlostavljanje, izjava slavne dizajnerke šokirala je svet

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šezdesetdevetogodišnja modna dizajnerka Dona Karan prokomentarisala je slučaj producenta Harvija Vajnštajna optuženog za seksualno zlostavljanje u proteklih nekoliko decenija. Dizajnerka, koja je inače Vajnštajnova prijateljica, izjavila je da su glumice koje su optužile producenta za silovanje i maltretirale, same to izazvale svojim načinom oblačenja i ponašanja.


- Pogledajte kako se danas žene oblače i šta traže prikazujući sebe na takav način. Šta one traže? Nevolje! Moramo voditi računa kako se predstavljamo kao žene i šta pokazujemo deci o tome kako se treba ponašati i šta treba oblačiti - izjavila je dizajnerka dodajući da Vajnštajna i njegovu suprugu Džordžinu lično poznaje, te da su "divni ljudi".

 

Punih 30 godina Holivud je prikrivao njegove mračne tajne: Poznati reditelj optužen za zlostavljanja (FOTO

 

Ipak, kako je naišla na negodovanje javnosti nakon ovakve izjave, dizajnerka je pokušala da se opravda:

 

- Verujem da seksualno zlostavljanje nije prihvatljivo i to je problem o kojem konačno mora da počne da se priča. Žao mi je što sam nekoga povredila - napisala je dizajnerka, za koju mnogi misle da je šokantnim izjavama pokopala karijeru.

 

Bila sam dete kada me je pozvao u svoj apartman: Anđelina Džoli i Gvinet Paltrou progovorile o seksualnom zlostavljanju najmoćnijeg holivudskog producenta

 

Na stranu žrtava stale su brojne poznate ličnosti među kojima su Meril Strip, Glen Klouz, Kejt Vinslet, Džordž Kluni, Dženifer Lorens i mnogi drugi.

makonda-tracker