Top Story

Svetlana Ceca Ražnatović: Moja oaza radosti i mira na Kipru

1
Duhovno i fizički preporođena nakon još jednog dugog posta, folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović predstavlja svoje raskošno utočište na Kipru. Već osam godina ona upravo u ovoj vili, okružena najmilijima, nalazi sve ono što može da čini odmor iz snova
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: Ognjen Jevtić
Svetlana Ceca Ražnatović, foto: Ognjen Jevtić
folk diva Svetlana Ceca Ražnatović (41)


- Na poziv prijatelja slučajno sam došla sa decom na Kipar i odmah mi se dopala zemlja i regija oko Aja Nape. Nisam dugo razmišljala da kupim kuću baš u ovoj oblasti jer sam odabrala deo obale na kojem imam apsolutnu privatnost – kaže Ceca dok pored bazena svoje raskošne vile dočekuje našu ekipu služeći najraznovrsnije egzotične delicije.



- Sve što sam oduvek podrazumevala pod rečju odmor, dobila sam ovde na Kipru – sigurna je folk zvezda kojoj je u odabiru kuće pomogao njen prijatelj, kiparski advokat Fotos Pitađis, kojeg je svojevremeno upoznala sa svojom koleginicom Romanom Panić nakon čega su njih dvoje otpočeli vezu. Ova romansa godinama je punila stupce domaće štampe, ali mnogo veće interesovanje javnosti već osam godina budi svaki detalj vezan za dom najveće balkanske zvezde. Cecina kuća ima petsto kvadrata, vrlo je prostrana i ukrašena mnogim interesantnim detaljima karakterističnim za vilu primorskog tipa. Centralno mesto u njoj zauzima veliki dnevni boravak, iz kojeg se pružaju velelepne stepenice koje vode do gornjeg sprata na kojem se nalazi i njena spavaća soba sa zasebnim kupatilom.



- Nisam od onih koji privlače pažnju javnosti puštanjem medija u kuću, ali moj dom svakodnevno slikaju i mnogi turisti – kroz osmeh priča atraktivna pevačica do čijeg ušuškanog porodičnog skrovišta neretko namenski dolaze i putnici namernici iz Srbije, Bugarske, Makedonije... Ipak, Ceca iza prelepe bele ograde uživa u potpunoj privatnosti. Pored prostrane terase nalik onima iz vila holivudskih zvezda, nalazi se i veliki bazen na čijem je dnu postavljena podvodna rasveta. U njemu se pevačica rado opušta i u večernjim časovima, onda kada oseti potrebu da se rashladi od vrele mediteranske klime.



- Anastasija i Veljko ne vole da borave na Kipru zbog toga što su ovde donedavno išli u školu – ističe Ceca čija je ćerka ipak nekoliko dana bila u Aja Napi i to u društvu svog dečka Kostadina Terzića. Internacionalna škola koju su Veljko i ona pohađali nalazi se pedesetak kilometara od Cecine vile, tačnije nadomak Larnake – mesta koje je zahvaljujući svakodnevnim avionskim linijama glavna spona jugoistočnog dela Kipra sa Beogradom i ostatkom evropskih destinacija.

Dvadesetak kilometara dužom drumskom maršrutom, iz Aja Nape stiže se i do kiparske prestonice Nikozije u koju Ceca povremeno odlazi zbog šopinga. Društvo joj najčešće prave prijatelji, a Saša Vidić nedavno je proveo dve nedelje na odmoru kod svoje drugarice.




- Ništa mi ne znači kuća u koju niko ne ulazi. Još dok sam samo zamišljala da imam nekretninu na Kipru, priželjkivala sam da u njoj provodim mnogo vremena sa porodicom i prijateljima. Prazni zidovi bez duše i topline mogu se naći bilo gde, ali ne i utočište ispunjeno nezaboravnim trenucima sa najdražima – kaže pevačica koja u svoju morsku oazu najčešće putuje u kasnim večernjim, a vraća se u ranim jutarnjim satima, za razliku od porodice Ocokoljić koja zbog svojih mališana bira dnevne letove.

Pevačicina sestra Lidija i njen suprug, bivši fudbaler Predrag Ocokoljić, proveli su ovog leta skoro dva meseca na Kipru i to u društvu svojih naslednika Helene (9), Viktora (5) i jednoipogodišnjih blizanaca Ilije i Petra. Upravo su najmlađi članovi porodice Ocokoljić u centru pažnje tokom Cecinog ovogodišnjeg letovanja.




Inače, folk diva na odmoru ustaje veoma rano, a u krevet ide već oko 22 časa i gotovo da ne napušta luksuzni kompleks svog doma. Ovakav režim znatno se razlikuje od njenog života u Beogradu, čiji bioritam često remete brojni nastupi i obaveze.



- Aja Napa je raj za decu. Kada smo ovde porodično, ustajemo vrlo rano iako nemamo precizno određenu satnicu. U Beogradu se mnogo brže živi i više radi, a ovde dolazim samo radi uživanja – kroz osmeh kaže dama koja je najnovijom, još aktuelnom turnejom Poziv, oborila rekorde posećenosti u svim gradovima u kojima je nastupala. Umor od brojnih poslovnih obaveza i želja za povremenim begom od scene nameću logičan odgovor na pitanje zbog čega s njenog bazena ne trešti glasna muzika.



- Ima li šta lepše od šuma talasa? Mada, često se dešava i da odvrnem muziku – kroz smeh dodaje Ceca čija se morska baza nalazi u slepoj ulici, na samo četrdesetak metara od plaže. Nekoliko kilometara prema centru Aja Nape nalaze se brojni kafići i klubovi koji su veoma popularni među stranim turistima, naročito Rusima i Englezima.



- Zbog prirode posla kojim se bavim, nisam željna provoda, a ne izlazim često ni na plažu. Više vremena provodim na bazenu i ne srećem se mnogo s ljudima dok sam na odmoru. Hranim se zdravo jer je to sada moderno. Šalu na stranu, ishrana mi se bazira na morskim plodovima, ali na trpezi nam ne manjka ni mesa pošto smo svi u porodici mesojedi – dodaje dobro raspoložena domaćica koja se neposredno pred naš dolazak u njen domu pričestila u obližnjoj crkvi.



- Prvo sam postila za Petrovdanski, a potom i Velikogospojinski post i pričestila se. To je uobičajeno u našoj porodici i nikada mi ne predstavlja problem da izdržim ceo post – objašnjava Ceca koja ispred svog doma ima i prelepu crkvicu, sagrađenu u istom periodu kada i dom u čijoj raskoši uživa. Osim njene, na obali mora nalaze se još samo tri vile, ali Cecina je najraskošnija i najveća. Prve komšije su joj Rusi i okruženje njenog doma ni po čemu ne odaje utisak da se iza bedema ovog zdanja skriva naša najtraženija zvezda. Zbog svega kroz šta je prošla nakon smrti svog supruga Željka Ražnatovića Arkana, nameće se i zaključak da je na Kipar povremeno odlazila i kako bi se sklonila od stresnih situacija.



- Ne postoji mesto u koju možete da pobegnete od problema, sve dok ga ne rešite. Kipar je trenutno moja baza, ali pošto mnogo putujem i videla sam još divnih destinacija, ne mogu da se zakunem kako ću se samo ovde odmarati do kraja života – objašnjava dama koja zajedno sa svojom porodicom često osmišljava vizuelne promene pojedinih segmenata svoje raskošne kuće koja je najfrekventnija u letnjim mesecima. U poslednje vreme pisalo se kako kompletno renovira svoj dom, ali velike radove ostaviće tek za period nakon letnjih odmora kada se čitava njena porodica vrati u Srbiju.



- Više volim da se bavim enterijerom i sređujem prostor u kojem živim nego da trošim basnoslovne sume novca na tašne i cipele. Unutrašnjost kuće je, i u Beogradu i na Kipru, prostor u kom provodim mnogo vremena, a kada bih i to ogolila u javnosti, ništa ne bih ostavila sebi – iskrena je folk zvezda čija su deca gotovo jednako eksponirana u javnosti kao i ona. Poslednjih dana piše se da je sedamnaestogodišnjem sinu Veljku uvela nova pravila. Navodno mu je ukinula džeparac, zabranila izlaske i korišćenje profila na društvenim mrežama.



- Odavno više ne čitam tračeve koji se plasiraju o meni i mojoj porodici. Mnogo puta saznavala sam stvari o sebi baš iz medija, a u poslednje vreme saznajem ih i o svojoj deci. Uopšte ne dozvoljavam da mi neistine ugrožavaju mir. Čak znaju i o čemu sam razgovarala sa svojim detetom?!

Kako da ne – priča pomalo razočarana pevačica koja smatra da svojim profesionalnim odnosom prema medijima nije zaslužila iznošenje raznoraznih spekulacija na njen račun u sredstvima javnog informisanja. Poslednja u nizu neistina bila je da se uoči koncerta koji će 30. avgusta održati u naselju Lukavica, tačnije na stadionu u istočnom delu Sarajeva, oseća ugroženom i kako će je čuvati dvesta pripadnika specijalnih policijskih pripadnika i osobe iz privatnog obezbeđenja.




- Već godinama dobijam poziv iz tog dela grada. Drago mi je što ću tamo nastupiti i družiti se sa svojom publikom. S druge strane, smeta mi što se mnoge stvari politizuju jer ja nemam nikakve veze sa politikom. Kroz svoje pesme širim ljubav i samo me to zanima. Međutim, očigledno je da ne mogu pobeći od toga da neko uvek pokušava da obezvredi moj rad ružnim stvarima.  Bilo bi kontradiktorno da zakazujem koncert negde gde se osećam ugroženom To nema veze sa istinom, onim što želim, radim i osećam – odsečno zaključuje Ceca dok ispraća ekipu magazina Story iz svoje prelepe oaze mira, radosti i porodične sreće.

Piše: Nikola Rumenić
makonda-tracker