poštuju tradiciju

Svi detalji srpskog kraljevskog venčanja: Mlada Felon će umesto venčanice nositi narodnu nošnju (FOTO)

0

Princ Đorđe Karađorđević i izabranica njegovog srca Felon Rajman Karađorđević , engleskinja škotskog porekla, na srpskoj svadbi 15. jula na Oplencu ispoštovaće sve naše tradicionalne običaje.

foto: Facebook Printscreen
foto: Facebook Printscreen

 

Đorđe Karađorđević i Felon Karađorđević potrudiće se da 15.jula na dan njihovog venčanja ispoštuju sve stare srpske običaje.

Đorđe i ja ćemo nositi narodnu nošnju na venčanju zato što nam je namera da očuvamo srpsku tradiciju i u toj nošnji ćemo dočekivati goste - otkriva Felon Rajman Karađorđević za "Blic".

Princ i princeza trenutno se nalaze u Srbiji zbog organizacije venčanja (već su se venčali prošle godine u Škotskoj) i tim povodom nedavno su isprobavali našu narodnu nošnju.

 


Upoznajte princezu Felon Karađorođević, Irkinju koja je na minusu plivala za časni krst (VIDEO)

 

Ovakva odluka šarmantne Engleskinje nimalo ne čudi, s obzirom na to da je veliki zaljubljenik u našu tradiciju.

 

Prošlogodišnjim venčanjem u Škotskoj sa svojim suprugom Đorđem Karađorđevićem dobila sam čast, obavezu i ogromnu privilegiju zvanja srpskom princezom. Odlučila sam da ovu veliku ukazanu čast koristim na pravi način i aktivno podržim svog supruga, Nj.k.v. princa Đorđa u svim aktivnostima koje sprovodi zarad boljeg života ljudi u Srbiji. Nemamo čarobne štapiće i ne možemo ništa izmeniti jednim potezom, ali se trudimo i trudićemo se da poboljšamo ugled u svetu, osnažimo duh tradicije i kulture u svojoj zemlji, pokušamo da pomognemo u školovanju naših studenata u inostranstvu, posebno onih u Velikoj Britaniji, i da nastavimo da se bavimo humanitarnim radom koliko god je to u našoj moći - kaže Felon Rajman za "Blic".

Nakon svečane ceremonije, baš kao i tada, mladenci će brojne zvanice iz zemlje i inostranstva ugostiti u Belom dvoru.

 


 

 

 

 

 

makonda-tracker