mnogi su zaplakali

Dirljivo pismo ćerkici Jelene Marjanović: Mama je pokušavala da te vidi ali smrt je bila hitrija

1

Novinar Mihailo Medenica objavio je potresno pismo upućeno Jani, ćerki ubijene pevačice Jelene Marjanović.

foto: Story Arhiva
foto: Story Arhiva

 

Prenosimo vam celo pismo:

 

Draga Jano, ne znam da li voliš kišna jutra, vi deca volite sve, svemu se radujete i na tome vam zavidim, zaista! U svemu pronađete nešto divno a ja to, priznaću ti, više ne umem! Nisam toliko star, niti me je život jošte umorio, ali strahujem da sam ja dobrano umorio njega i da mu je mrsko popiti jutarnju kafu sa mnom, no…

 

Takvi smo mi odrasli, znaš - dok smo deca žurimo da odrastemo a kada odrastemo žudimo da se poseremo u detinjstva onima koji još imaju razloga da se iskreno smeju… Imam dve ćerke, predivne su! Jedna se zove imenom tvojim, a to je prelepo, staro ime s Kosova i Metohije.

 

Dao sam joj ga kao amanet da nikada ne zaboravi ko smo, šta smo i gde nam se valja vazda vraćati, ali da te sad ne umaram time, pretežak je i ovaj vetar za ta malena pleća tvoja, a kamoli šuplje reči neznanca kojeg ćeš sutra kleti i prezirati, s pravom!

 

Ti si, srećo, ostala bez mame, to znaš.

 

Prerano, mada, veruj, ne postoji pravo vreme da čovek ostane bez nje- majke ne bi trebalo da umiru, nikada nismo dovoljno odrasli da ostanemo bez njih, pa i kad odu tiho, s mirom, samo zaspu i… Tvoja mama nažalost nije i voleo bih da to nikada ne saznaš, ali hoćeš! Umrla je stravičnom smrću, ili je pak živela stravične poslednje trenutke, a umrla tiho, moleći da smrt požuri po nju, ne znam šta je tačnije od ta dva ali znam da ćeš znati sve o strahotama njenog ropca dok je, ubeđen sam, mislila samo na tebe!

 

Znala je da će umreti: Dokaz da je Jelena Marjanović slutila svoju smrt (FOTO)

 

Nastavak na sledećoj strani...

makonda-tracker