Kuvanje nekad može biti veoma naporno, a kada nakon uloženog truda ne budete zadovoljni finalnim proizvodom jer ste ili presolili jelo ili vam se zapeklo, ne očajavajte. Predstavljamo vam efikasna rešenja kojima ćete spasiti svaki obrok
Iako vam se čini da su jela profesionalnih kuvara uvek savršeno spremnjena, bez greške, to zapravo nije tako. Nezgode u kuhinji uvek se dešavaju, ali uz male tajne velikih majstora, uživaćete u ukusnim obrocima.
Efikasni saveti:
Ukoliko imate teškoća s pripremanjem sjajnih kolača, pre dodavanja glazure prokuvajte pekmez od marelica i premažite biskvit.
Prepečenom hlebu odsecite krajeve sastružite ga nazubljenim nožem i istrljajte belim lukom koji će poboljšati aromu. Zatim napravite tople sendviče.
Ako ste presolili jelo ubacite u nekuvanu testeninu ili sirovi krompir i izvadite nakon deset minuta.
Led ili hladna voda pomažu kod prekuvane testenine. Ocedite je i stavite u vodu s ledom kako biste zaustavili kuvanje. Zatim je zagrejte u umaku od paradajza - kiselina će stvrdnuti testeninu.