šik koji ne prolazi

Parižanke se kunu u ovih 10 modnih pravila: Ako ste dama od ukusa u svom ormaru sigurno imate neku od ovih stvari (FOTO)

0

Prefinjenost, elegancija i vrhunac mode je nešto što nam je prva asocijacija kada pomislimo na Pariz. Ipak, i ove prefinjene dame imaju svoja nepisana pravila. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pariska moda je uvek diktirala trendove i postavila večne komade koji nikada ne izlaze iz mode. I dok se Parižanke ponose svojim stilom, možemo primetiti da i mnoge poznate dame koriste ova nepisana modna pravila: 

 

1. Pruge

 

 

A post shared by Stylight (@stylight) on

 

Ako volite pariški šik, pruge su obavezne! Po mogućstvu, breton pruge, kakve je nosila Koko Šanel. U plavo-beli desen zaljubila se tokom posete francuskoj rivijeri. Inspirisana tamošnjim mornarima, predstavila ih je 1917. u kolekciji koju bismo modernim modnim rečnikom nazvali "kruz".

 

Trik plus size modela kojim ćete izbeći dijetu: Ekstremno uske pantalone nosite ovako, i sakrićete višak kilograma (FOTO)

 

Breton pruge prvi su nosili francuski mornari u Bretanji i to od 27. marta 1858. kada im je zakonom propisana uniforma - pleteni orgtač na plavo-bele pruge.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

makonda-tracker