Olivera Kovačević: Žensku posebnost odaju detalji

Novinarka Olivera Kovačević opisuje kako joj se tokom dugogodišnje karijere menjao modni stil i ističe da ga poseduju oni koji po fizičkom izgledu odaju da su bolji iznutra nego spolja
0
1 / 4 Foto: Andreja Damnjanović

Od samih televizijskih početaka, sadašnja urednica i voditeljka emisije Da možda ne na RTS-u, Olivera Kovačević, važi za jednu od najvećih modnih ikona na televizijskom nebu. Uvek provokativna i originalna, zgodna plavuša uspela je da nametne standarde odevanja u političkim tok-šou formatima koji su često kopirale mnoge njene koleginice. Ipak, ona ne smatra da je njen modni ukus ovenčan prevelikom originalnošću i tvrdi da je tajna njenog prijatnog spoljašnjeg izgleda u posebnosti njenog karaktera i onoga što u datom trenutku odabere za oblačenje.

- Dobar stil znači da kada po fizičkom izgledu, odeći i detaljima prepoznate da je neko bolji iznutra nego spolja - kaže Olivera i otkriva kada je na sebi imala najsmeliji autfit pred kamerama.

- Bila je to noć izbornog predsedničkog duela Tadić - Nikolić koji je direktno prenošen na RTS-u, a mi smo na tadašnjoj BK televiziji preuzimali duel i komentarisali iz studija. Borba za rejting je podrazumevala skretanje pažnje na sve pristojne načine. Bila sam stilizovana tako da je kožno odelo na meni i military izgled, bio na ivici skandaloznog. Kada je reč o gledanosti bila je bitno veća od očekivane - ističe poznata novinarka koja je tokom bombardovanja imala i uključenje u program u pidžami.

- To je bio primer nužde. Kada vam u dva noću bomba padne ispred zgrade, tada ne razmišljate kako ste obučeni. Iako sam bila najbrži reporter, sutradan su me ljudi zaustavljali da pitaju da li sam bila u pidžami. Valjda smo na bombe bili navikli, pa su pidžame na ekranu izazivale veću pažnju - zaključuje u svom stilu Olivera.

Nikola Rumenić

makonda-tracker