Beauty tajne

Frizerka Kim Kardašijan otkriva: 5 trikova za zdravu i bujnu kosu

0
Ona je stilista zadužen za kosu brojnih poznatih dama, a njeni saveti će vas iznenaditi
foto: Kim Kardašijan Instagram
foto: Kim Kardašijan Instagram

Idite na neku od društvenih mreža i izaberite bilo koji nalog poznate ličnosti čija kosa vam se dopada, Džej Lo, Kara Delavinj, Lili Oldridž, Riz Viterspun, neka od sestara Kardašijan...u potpisu će bez sumnje stajati Džen Atkin.
Mi vam donosimo neke od njenih čuvenih trikova, koje je odlučila da otkrije.

Drečava boja kosa: Trend među poznatima koji i dalje traje
 

  1. 1. Zaboravite na redovno skraćivanje 

  2. Šišanje krajeva na svaka dva do tri meseca je mit - tvrdi omiljea selebriti frizerka i objašnjava:
    Uvek kažem klijentima da sačekaju još malo. Možda ste jednostavno imali jedan loš vikend i vaša kosa je bila neposlušna, nije vam se dopao njen izgled, a već sledećeg dana kada je operete izgledaće sjajno. Zato ukoliko ste od onih koje vole svoju dugu kosu i teško im pada svako skraćivanje, slobodno prekrišite ovo “pravilo”.
  1. 2. Uvijena kosa i sprej - NE

  2. Kada stilizujete kosu kod frizera, naročito ukoliko ona podrazumeva lokne, uvijanje ili feniranje, a potom sprej koji će sve to fiksirati, sledećeg dana nikako nemojte koristiti sprej da biste odžali volumen. To učinite sredstvima za suvo pranje kose, rezultati će vas iznenaditi.
 Ravna kosa za tili čas: Kako da ispravite kosu bez prese i fena (VIDEO)
  1. 3. Za lokne koristite peglu

    Za savšeno talasastu kosu koja je zaštitni znak mušterija Džen Atkin, zadušena je samo jedna sprava,a to je pegla za kosu, dok figaro koristi tek kao pomoćno sredstvo.
    Ne želim da svaki uvojak izgleda identično, te se i ne trudim da ih uvijam na taj način. Peglu držite vertikalno,a kosu uvijajte povlačeći je od lica i nikada ne uvijajte krajeve - otkriva Džen.
  2.  


  3. 4. Podignuta kosa i umeci nevestini su najbolji prijatelji

    Preferiram podignutu kosu kada su u pitanju venčanja, jer sa njima znaš šta dobijaš, a frizura je postojana i u jutarnjim časovima dok se teturaš po plesnom podijumu. Međutim, ukoliko se odlučite za puštenu kosu, neophodno je da je nasprejišete, zbog čega će vam frizura u jednom trenutku neminovno spasti. Da biste izbegli ovaj spljošten izgled kose i održali je bujnom tokom čitave večeri, upotrebite nekoliko umeteka, ali isključivo one koji se umeću šnalicama.

  1. 5. Nedostatke pokrijte senkom za oči

    Ovo je sjajn trik - tvrdi Atkinova i objašnjava:
    na kraju se sve svodi na to kako ćete izgledati na slici, a ukoliko na temenu ima mnogih belih praznina to ne izgleda baš najbolje. Zbog toga je senka za oči, u boji vaše kose naravno, vaš najbolji prijatelj. Probajte, oduševićete se.
makonda-tracker