Klasika na visokim potpeticama

Iako za scenu uvek bira glamuroznu i garderobu prepunu sjaja, odevni stil pevačke zvezde Lepe Brene iza kulisa je potpuno drugačiji i u osnovi toliko jednostavan da veoma često podrazumeva samo pantalone od džinsa, košulju i sako.
0
1 / 2

Za deo uspeha legendarne pevačice Lepe Brene u njenoj dvadeset osam godina dugoj karijeri svakako je bio zadužen i specifičan način odevanja. U početku je sama sebi bila stilista pa je od najrazličitijih materijala koje je kupovala po inostranstvu, zajedno sa svojom mamom, šila neponovljive scenske kreacije. Neizostavni komad dugo je bila mini suknja, kojom nije želela da ističe seksepil već je smatrala idealnim rešenjem za nesputano kretanje na sceni.

Nosite li isključivo markiranu garderobu?

- Danas gotovo i ne može da se kupi nešto što nije brendirano. Volim kvalitetne stvari, a one su samim tim i firmirane. Ne volim da pričam o garderobi koju nosim i da bodem oči njenom vrednošću.

Za koju stvar ste na početku karijere izdvajili najviše novca?

- Kada sam počela više da zarađujem, umela sam i ceo honorar sa koncerta da dam za garderobu. Pamtim još prvu dugačku haljinu koju sam, čim sam je videla u izlogu, morala da kupim. Bila je crna uz telo i koštala je osam hiljada maraka.

U čemu se osećate najseksepilnije?

- U odelima.

Možete li da definišete vaš stil?

- Oduvek mi je bio najbliži Armanijev stil: farmerke, lepa košulja i sako. Sjaj je dozvoljen na sceni, jer je pozornica iluzija, fantazija i glamur. Džon Galijano je objasnio da izgled mora da ima dozu kiča, kako bi bio uočljiv.

Jasmina Antonijević

TAGOVI: Lepa Brena
makonda-tracker