prefektno čak i u kućnoj radinosti

Ruske manikirke nikada ne preskaču ni jedan od ovih 9 koraka: Ovo su njihove tajne (FOTO)

0
Želite sjaj na noktima, dugotrajan i lep manikir kao da ste upravo izašle iz salona? Evo jednostavnih saveta za savršen manikir u kućnoj radinosti
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Omekšajte nokte i zanoktice.

Umočite prste na nekoliko minuta u toplu vodu i kupku, kako bi ih omekšali. Tako ćete ih lakše očistiti, pogurati i iseći zanoktice.

 

foto: Profimedia

 

2. Izaberite lep oblik
Najpoželjniji oblik noktiju na rukama je onaj koji oponaša luk podnožja nokta – lagano zaobljen ili ovalan. Na rukama izbegavajte četvrtasti ili špicasti oblik noktiju. Ipak, za nokte na nožnim prstima važi drukčije pravilo: njih secite četvrtasto kako biste izbjegli bolno urastanje noktiju. Dužinu noktiju prilagodite svom stilu života i ukusu.

 

Sve manikirke ovo rade svojim noktima, a kriju od vas: Trik koji ćete isprobati odmah!

 

3. Turpijajte u samo jednom smeru
Nokte turpijajte uvek u jednom smeru! Ako stalno menjate smer turpijanja možete oštetiti višestruke slojeve proteina ili keratina koji čini nokat, što može dovesti do ljuštenja ili pucanja noktiju.

foto: Profimedia


4. Koristite bazni lak
Podloge ili bazni lakovi za njegu i učvršćivanje noktiju pomoći će da vam nokti budu otporniji, da lakše nanesete lak u boji te da njegova boja duže traje. Ako su vam nokti slabi i skloni pucanju, izaberite bazni lak s proteinima i/ili vitaminom B.

 

Koliko često bi ZAISTA trebalo raditi manikir i pedikir?


5. Lakirajte u dva smera
Nokte lakirajte prvo vertikalno, od korena do vrha noktiju, a zatim pređite četkicom vodoravno i prekrijte delove gde je boja slabija.

foto: Profimedia

6. Dva sloja + nadlak
Ako se pitate da li se lak nanosi u dva sloja, odgovor je: da! Kod nanošenja prvog sloja, lak neka bude malo obilniji na četkici, a drugi sloj laka nanesite lagano i u maloj količini (ocedite četkicu s obe strane pre nanošenja). Ako želite nokte kao iz salona ne zaboravite ni treći sloj – tzv. top coat, koji će noktu dati završni sjaj, ali boji zaštitu.

 

7. Nega uljima
Svakodnevno na nokte utrljajte malo hranjivog ulja, kao što je bademovo ili maslinovo. Ulje će ojačati i nokte i kožu oko noktiju. Za nokte koju su krhki i lomljivi odlična prirodna pomoć je i smesa od limuna i meda. Utrljajte je na nokte i ostavite pola sata da deluje.

 

Zovu se lunule i svi ih imamo: Šta se krije iza naizgled beznačajnog polumeseca na noktima?

foto: Profimedia

8. Strpljivo sa sušenjem
Da, postoje brzo sušeći lakovi, kao i trikovi za sušenje noktiju (kao što je npr. stavljanje ruku/stopala pod mlaz hladne vode), ali setite se šta vam kažu u salonu: Sednite i sačekajte da se lak osuši... 

 

9. Obnavljajte nadlak
Dobar manikir trebalo bi da potraje bar nedelju dana, nakon toga u pravilu morate sve ispočetka jer notki brzo rastu. Ako želite da produžite njenu trajnost, svaka dva-tri dana na nokte nanesite ponovno sloj nadlaka.

makonda-tracker