5 beauty pitanja

Lepota zimskog sna: Miljana Gavrilović otkriva tajne svoje lepote

0
Harizmatična glumica, koja je briljirala u seriji Folk, zbog prirode svog posla u privatnom životu retko kada koristi šminku, ali mnogo vremena posvećuje negovanju svoje kože i kose, kao i fizičkoj aktivnosti
foto: Petar Đorđević
foto: Petar Đorđević

Osim što svojim talentom, neposrednošću i osmehom osvaja publiku, glumica Miljana Gavrilović (28) to čini i svojom pojavom. Iako koristi veoma malo šminke i retko eksperimentiše sa izgledom, smatra da je nega u bilo kom dobu godine efektna samo onda kad se na tome radi i iznutra i spolja.

 

Miljana Gavrilović: Od Folka do Bolivuda
 

Story: Duga kosa vaš je zaštitni znak, na koji način je negujete?

 

- Što se tiče svakodnevne nege, osim organskog šampona na bazi meda ne koristim dodatne suplemente. Med je antibakterijsko sredstvo i u velikoj meri hidrira vlasi, odnosno kožu glave, pa samim tim ima i dugotrajniji efekat. S druge strane, zbog prirode mog posla, ona često zahteva dodatnu pažnju: pakovanja koja joj vraćaju mekoću i sjaj ili preliv koji imaju za cilj da osveže prirodnu boju, a o tome brigu vodi moja dugogodišnja frizerka Vesna.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Da li redovno odlazite na kozmetičke tretmane, masažu i u spa centre?

 

- Moja majka po struci je diplomirani kozmetičar, pa sam samim tim velika srećnica. Imam poverenje u nju i znam da mogu da se na oslonim na njeno znanje i iskustvo u bilo kom trenutku. Ona je zastupnik francuske kozmetičke kuće Academie, pa sam aktivni konzument njihovih proizvoda za negu lica: gela za umivanje, tonika za čišćenje i kreme sa zaštitnim faktorima SPF 30, 50 i 70, u zavisnosti od doba godine i klime u kojoj sam. U spa centre odlazim kad ugrabim slobodno vreme, što uključuje po koju sportsku ili relaks masažu, ali to je, nažalost, retko.

 

foto: Petar Đorđević

Story: Koju boju laka za nokte i ruža za usne volite da nosite u zimskom periodu?

 

- Obično koristim providni ili klasičan crveni lak, a ruž nanosim jedino u posebnim prilikama, tako da je moj izbor za zimu uvek labelo.

 

Druga strana folka: 10 modnih zapovesti Miljane Gavrilović

 

Story: Volite li da eksperimentišete sa svojim izgledom?

 

- Volim kad mi vreme i prilike to dopuštaju, a bogami i novac (smeh).

 

foto: Petar Đorđević

Story: Koliko se zimska nega vaše kože razlikuje od letnje? Da li je fizička aktivnost važna za vas?

 

- Nega tokom svakog doba godine efektna je onda kad na tome radite i spolja i iznutra. Zimi je teže, jer nam zdrave i sveže namirnice nisu dostupne, pa ishranu moramo da prilagodimo datim uslovima, kao i vežbanje. Leti se, zbog viših temperatura, lakše iz organizma izbacuju toksini putem bilo koje fizičke aktivnosti i koži nije potrebna pojačana hidratacija kao zimi.

 

foto: Petar Đorđević

 

makonda-tracker