saveti za lepotu

Brzo i lako: Uz ove namirnice rešićete se celulita ZAUVEK!

0
Celulit mnogi smatraju najvećim neprijateljem kada je u pitanju lepota, zbog čega su mnoge žene još uvek u potrazi za najboljom metodom kako bi ga se rešile jednom zauvek.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pored kozmetičkih salona koji nude razne pakete s kojima ćete otopiti celulit, možete se odlučiti za kućni tretman uz pomoć nekoliko namirnica od kojih većinu sigurno već imate.

 

Kako biste se rešili celulita važno je biti uporan i ne odustajati već na početku te očekivati da ćete rešiti problem od samo jednog tretmana. To se odnosi i na kućne tretmane gde treba biti uporan tokom nanošenja prirodnih krema te brojnih masaža kod kojih vam mogu pomoći članovi vaše porodice ili prijatelji.

 

Otkrijte koji tip celulita imate i pobedite ga
 

Želite li se što pre rešiti celulita i zaboraviti na izgled kože kao kore od narandže, potrebno je početi s pilingom kože, s kojim ćete osloboditi kožu mrtvih ćelija i omogućiti joj da diše te podstaknuti cirkulaciju.

 

Magično oružje protiv celulita: Ova jednostavna masaža od prirodnih sastojaka čini čuda za vašu kožu!

 

Piling je potrebno odraditi jednom nedeljno uz pomoć kupljenih preparata ili domaćih, ako imate vremena i volje. Za domaće preparate potreban vam je smeđi šećer i bademovo ulje. Dok će šećer pomoći ukloniti mrtve ćelije, ulje će pomoći da koža nakon postupka bude lepa i glatka.

 

Nakon pilinga vreme je da kožu tretirate namirnicom koja se pokazala jednom od boljih prilikom rešavanja celulita. Na telo je potrebno naneti mleko i nakon njega cimet u većim količinama. Treba ga dobro rasporediti po kritičnim mestima, omotati folijom i ostaviti između 20 i 30 minuta.

 

Kada prođe pola sata vreme je da uklonite foliju i istuširate se naizmeničnim mlazovima tople i hladne vode, koji će isto tako delovati kao masaža, a ujedno ćete podstaknuti cirkulaciju. Cimet i kafa najbolji su saveznici kada je u pitanju lep izgled kože, ali osim njih trebalo bi pripaziti na način života i ono što svakodnevno unosite u svoj organizam.

 

Tako bi trebalo obogatiti ishranu namirnicama koje u sebi imaju dovoljno vlakana kao i unositi dovoljnu količinu vode. Ne treba zaboraviti na kretanje i vežbanje te izbegavanje svega što bi moglo izazvati probleme s cirkulacijom, a zbog čega može nastati celulit.

 

makonda-tracker