Šokantna metoda

Brijanje podmlađuje lice

0
Žene imaju facijalne dlake, baš kao što ih imaju i muškarci, no, većina žena ipak ima jedva vidljive, nežne, kratke i tanke dlačice.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mada ima i dama koje muku muče s jačim i tamnijim dlakama i većinu života nakon puberteta provode u borbi s tom neželjenom pojavom.
U poslednje vreme uočljivo je da da sve veći broj žena poseže za tadicionalno muškim oružjem u borbi protiv dlaka na licu - za brijanjem.
Štaviše, neki ugledni kozmetičari čak tvrde da brijanje donosi i dodatne benefite za kožu - oni smatraju da brijanje - pomlađuje kožu.

- To je jedan od razloga zašto muškarci imaju manje bora, oni naime brijanjem konstantno eksfoliraju kožu. svakim potezom britvice oni uklanjaju površinkse slojeve kože s mrtvim stanicama te tako potiču kožu na regeneraciju - kaže urednik stručnog časopisa za kozmetiku The Beauty beana, Alex Wolfer.

Prema usmenom predanju, i neke od najlepših žena u istoriji, poput Merlin Monro i Kleopatre su se takođe brijale.



Kozmetičarka Michelle Money je demonstrirala metodu i u videu prikazala kako brije svoje lice. Ona kaže
- Žene, znate da na licu imate dlake, muškarci to ne vole. Rešite ih se

Ako imate problem s jakim i tamnim dlakama, brijanje možda i nije tako loša ideja, obzirom da danas postoje i žileti posebno namenjeni za brijanje osetljivih ženskih facijalnih dlaka. No, ako vas dosad to nije opterećivalo, neka tako i ostane.
makonda-tracker