Nega kože u menopauzi

0
Početak klimakterijuma je doba kada je ženi veoma važna pravilna i intenzivna nega lica, vrata i dekoltea, a naša stručna saradnica govori o koracima koje treba preduzeti kako bi koža ostala blistava i elastična.

Vreme kada prestaje menstrualni ciklus naziva se menopauza, dok je klimakterijum duži životni period koji sa sobom nosi niz simptoma, kako u celom organizmu, tako i na koži. Menopauza najčešće počinje između 45. i 55. godine, a u nekim slučajevima i ranije, i tada dolazi do hormonske neravnoteže koja vodi atrofiji reproduktivnog sistema. Pojavljuju se organske i psihičke smetnje, valunzi i pojačan osećaj vrućine. Posle nekoliko meseci, a nekada i jedne godine, individualno, u zavisnosti od osobe do osobe dolazi do hormonske ravnoteže pa ove neprijatne smetnje nestaju.

 

ŠTA SE DEŠAVA SA KOŽOM?

U menopauzi koža zaista počinje da stari. Osobe koje su se negovale tokom života imaju vidno bolju kožu i u menopauzi, ali intenzitet i kvalitet nege sada treba pojačati kako bi se nadoknadilo ono što nam priroda ubrzano oduzima. Glavni problemi u klimaksu  su: pad tonusa mišića, zbog čega koža počinje da visi i isteže se, stvaraju se bore i nabori, gubi se elastičnost, čvrstina i vitalnost, usporava se površinska epitalizacija, a samim tim i prirodna revitalizacija ćelija. Sve ovo, naravno, dešava se polako, a redovna nega može da uspori prirodno starenje jer za sve ove probleme kozmetika ima odgovore ukoliko se dovoljno posvetite sebi i prepustite negovanju u dobrom kozmetičkom salonu.

 

KAKVA JE NEGA NEOPHODNA?

Bilo bi dobro da sebi na svake dve do tri nedelje priuštite intenzivni program nege. Povremeno je dovoljno uraditi dobru kozmetičku masažu aromaterapijom uz hidrolift ili neki drugu hidratantnu masku da bi koža zablistala. Važan je i kontinuitet negovanja, odnosno učestalost i kvalitetan odabir odgovarajućih krema. U dobrim kozmetičkim salonima postoji široka ponuda tretmana i preparata. Pomoću njih moguće je svaki tip kože odnegovati na odgovarajući način dodavajući joj razne neophodne biološke ekstrakcije iz kojih se dobija ono što je najbolje za negu.

 

KOJI SE PROIZVODI PREPORUČUJU?

Danas je svaki novi preparat predstavljen porukom da će kožu učiniti lepšom, mlađom, i blistavijom. Govori se o kvalitetnim proizvodima koji se svakodnevno usavršavaju i efikasno deluju na problem koji koža ima. Neki su nastali kao rezultat istraživanja u NASI, drugi su mešavina plemenitih sastojaka iz dubina mora, a treći se NANO tehnologijom preko specijalnih aparata unose u kožu i tako je podmlađuju. Ovde je reč o mezoterapiji koja se radi sondama bez igala, a pomoću koje se za kratko vreme postiže lifting efekat na celom licu, vratu i dekolteu, naročito na delovima gde su bore najvidljivije i najdublje.

 

LEK U SAMOJ KOŽI

Veoma bitan deo  tretmana jesu preparati koji se nanose na epiderm, a napravljeni su na bazi sastojaka koji su sastavni deo upravo kože. Ovaj postupak daje dobre i brze rezultate pre svega zato što omogućava duboko prodiranje aktivnih sastojaka direktno u ćeliju kože. Ovakvi preparati sa velikim procentom sigurnosti mogu da budu korišćeni za tretmane protiv njenog starenja.

Piše: Jasmina Antonijević

makonda-tracker