Kako se podmladiti za samo 30 minuta?

0
O tome kako se tretmanom mezonitima može uspešno rešiti problem opuštene kože ruku, nadlaktica, unutrašnje strane butina, oko kolena, kao i zadnjice i stomaka posle porođaja, ali i ukloniti neravni reljef kože posle hirurške liposukcije, govori naša stručna sa
Foto: Story press, Shutterstock
Foto: Story press, Shutterstock

Lifting mezonitima je maloinvazivna, netraumatična metoda podmlađivanja koja na današnji dan nema zamenu. Suštinu ove procedure otkriva i njeno ime nastalo iz dve tehnike mezoterapije i niti. Niti nam omogućavaju neprimetno armiranje kože, njeno ojačavanje i  značajno popravljanje tonusa, kao i sprečavanje daljeg gubitka elastičnosti, a uporedo imamo ne samo lifting efekat, već i sve prednosti mezoterapije.

 



ŠTA SU MEZONITI

3D mezoniti jeste jedinstven sistem postavljanja niti u kožu, koji se sastoji iz gipke igle – provodnika, i niti koja se lako postavlja na sve nivoe kože i u svim pravcima. Same mezoniti su napravljene od biorazgradiviog materijala i zahvaljujući tome potpuno nestaju iz kože za 180 do 240 dana. Njihova čvrstina i mogućnost postavljanja u više pravaca i na više nivoa kože, omogućavaju nam da napravimo specifičnu i jaku armaturnu mrežu u koži, koja se harmonično utapa u tkivo, bez vidljivih defekata i ograničenja mimike. Oko ovih niti formira se potpuno nov kolagen, u toku naredna 2 meseca, koji i posle resorpcije ostaje i pravi našu prirodnu nit. Efekat liftinga momentalno je vidljiv posle tretmana, a postojan je u toku naredna 24 meseca kada se tretman ponavlja.

KOJE PROBLEME REŠAVAJU

Na ovaj način moguće je podmladiti lice za 4 do 5 godina, ali i otkloniti duboke bore. Za sve protivnike botoksa, moguće je za svega 15 minuta, ukloniti bore na čelu i podići obrve. Najčešća indikacija jesu viseći obrazi, te jedino na ovaj način možemo da povratimo jasne i glatke konture lica. Mezoniti su uspešne i kod opuštene kože ruku, posebno nadlaktica, unutrašnje strane butina, oko kolena, kao i zadnjice, stomaka posle porođaja. Mezonitima se uspešno rešava i problem neravnog reljefa kože posle hirurške liposukcije.

KAO PREVENCIJA

Aplikacija mezoniti moguća je i kao prevencija, kod mlade kože, da bi se na duži vremenski period sprečilo opadanje tonusa i pojava bora i neravnog reljefa, lica ili tela. U tom slučaju počinje se sa manjim brojem niti, u proseku oko 10.

MEZONITI I DRUGI TRETMANI

Sam tretman može da se sprovodi istovremeno sa drugim antiejdž procedurama kao što su hijaluronski fileri, botoks, plazmaterapija, a nema ni prepreka za sprovođenje hirurškog lifting. Prilično je komforan, brz, bez rizika od stvaranja tragova, ili alergijske reakcije. Iako je podmlađivanje mezonitima naizgled jednostavan tretman, ipak je procedura uzmeđu hirurgije i dermatologije, zato se sprovodi samo u uslovima ordinacije, i od lekara specijaliste.

Piše: dr Nevenka Dokmanović, dermatolog
Priredila: Jasmina Antonijević

TAGOVI: lepota123
makonda-tracker