Šta je holistička masaža?

0
Holistička masaža počinje masažom stopala a deluje na biće u celini, uspostasvlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou

Ona je rezultat kombinovanja nekoliko tradicionalnih masaža poput ajurvedske, šijacu, refleksologije... I ne deluje ciljano na određeni problem na telu, nego na energiju organizma u celini.

O kakvoj se energiji radi? Japanci je nazivaju Ki, Kinezi hi, Indijci prana, a reč je o životnoj energiji koja nas drži u životu i zdravlju. Telo, duša i vitalna energija su tri nerazdvojna životna stuba, a njihov sklad je temelj našeg zdravlja. Ako je ovaj sklad narušen, ugroženi su energetski tokovi tela, pa je narušeno naše telesno i duhovno zdravlje. Ovu energiju mogu da blokiraju različiti aspekti savremenog života: stres, nepravilna ishrana, loše životne navike... i tada nastupa holistička masaža, da ponovo aktivira nesmetano strujanje energije, uspostavi harmoniju i otvori energetske centre (čakre).

Ono što su vitalni organi za telo, to su čakre za energetsko telo, a glavne čakre snabdevaju životnom energijom vitalne organe. Kada one ne funkcionišu, vitalni organi obolevaju jer nemaju dovoljno životne energije koja im omogućava da pravilno rade. Tokom masaže koriste se tehnike pasivnog istezanja, otvaranja energetskih centara i dubinske limfne drenaže koja osim limfnog sistema deluje i na mišiće i vezivno tkivo izbacujući toksine i nagomilanu tečnost.

Od trenutka kada maser dotakne telo klijenta, uspostavlja se mnogo više od fizičkog kontakta, stvara se mirno, meditativno stanje. U Metropoliten beauty centru možete uživati u dva sata stručne holističke masaže, i priuštiti sebi povratak svom unutrašnjem utočištu, zadovoljstvu i harmoniji.

makonda-tracker