Ivana Vukčević: Urbana saga o ulepšavanju

Dok je bila u blagoslovenom stanju, glumica Ivana Vukčević otkrila nam je svoja pravila za negu tela i lica i ispričala kako koristi kupke na bazi meda i mleka, kreme za negu kože stomaka i blagu šminku
0
1 / 6 Foto: Marko Todorović

Glumica Ivana Vukčević najčešće je sam svoj majstor kada je reč o nezi njenog prelepog lica i vitkog tela. Još od kada je bila u drugom stanju sa sinom Mihajlom svoje standardne preparate za ulepšavanje uvrstila je i one koji se preporučuju trudnicama. Ipak, uprkos brojnim inovacijama u kozmetičkoj industriji, šarmantna umetnica tvrdi da su sapun za bebe i Pavlovićeva mast, neprevaziđeni preparati, koje i danas koristi kao mlada mama.

KOSA

- Nekada sam koristila razne šampone, ali poslednjih nekoliko godina kupujem samo slovenački Fitoval za jačanje korena kose i Gruppa la ultima. Kosu nikad ne feniram i uvek je ostavim da se sama suši. Otkako sam pre dve godine radikalno skratila dužinu i prešla na dečačku frizuru, jedno vreme sam, zbog lakšeg oblikovanja, morala redovno da idem kod frizera. Sada je malo porasla pa u salon idem na svaka tri meseca da skraćujem krajeve. Prirodna boja moje kose je tamnosmeđa, a za potrebe serije Košarkaši frizeri su mi na setu izvlačili svetlije pramenove.

NOKTI

- Trudim se da su mi nokti uvek negovani i uredni, a najviše volim kad su mi duži. Sama ih sređujem priborom za francuski manikir i turpijom. Nikada nisam išla na manikir i pedikir u salon jer sve mogu sama da uradim. Kada su mi nokti duži, volim da su namazani nežnijim nijansama laka, a kada su kraći onda koristim bordo boju. U letnjem periodu imam običaj da mažem tamnoplavi lak, najčešće na nokte na nogama. Zimi redovno koristim kremu za ruke jer mi koža brzo puca, a najviše mi odgovara Afroditina sa mirisom jagode.

LICE

- Nikada nisam bila kod kozmetičara jer imam čisto lice. Verujem da je za lep ten bitan i lep osmeh, tako da je nega zuba ono što mi je veoma važno. Na lice mažem hidratantnu i kremu protiv bora, a kada mi nestane ta koju koristim, onda koristim Pavlovićevu mast, koja je najbolja na svetu. Trenutno koristim L'Orealovu  kremu Youth Code i Evelin antirid sa kozijim mlekom, a pored njih u mom kupatilu nalazi se i Bekutan pomada. Lice čistim Meriminim bebi sapunom i medicinskim losionom, ponekad radim piling kože, a kad se setim, stavim i masku sa avokadom. U poslednje vreme kad cedim voćke za sok, kore ne bacam  već ih utrljam u kožu i pustim da odstoje neko vreme. 

MAKE - UP

- U mojoj torbici sa šminkom uvek se nalaze olovka za oči, olovka za obrve, dve olovke za usne, maskara i nekoliko ruževa i sjajeva, dok  puder i rumenilo ne koristim. Smatram da samo žene koje nisu lepe  imaju potrebu za ozbiljnom količinom šminke. Kad je reč o slikanju ili snimanju, radoznala sam da vidim kako mi stoje neke kombinacije koje inače ne koristim, pa se prepustim šminkeru. Privatno menjam samo ruževe boje peska ili bordo nijanse, a volim kako mi stoji jarkocrveni karmin. Jedino mi je važno da su mi ruževi Max Factor i Deborah kozmetičke kuće, dok za maskare uvek biram različite proizvođače.

TELO

- Omiljeni su mi Palmolive gelovi za tuširanje, oni na bazi meda i mleka, termal spa gelovi i oni marke Dove sa mineralima i mirisom kokosa. Najveće uživanje predstavlja mi da se potopim u kadu. Trudim se da redovno upotrebljavam anticelulit gel za tuširanje. Za negu kože koristim Pavlovićevu mast, ali i anticelulit kremu Nivea Q10, a kao buduća mama, na stomak mažem Šaljićev Striet. Imam samo dva omiljena parfema, koliko god to nekom čudno zvučalo onaj muški Aqua Di Gio, i Glow J. Lo. Volim sveže mirise, a mnogo više parfema koji mi se dopadaju namenjeno je jačem polu nego nežnijem.

Moni Marković

Tekst je objavljen u 237. broju magazina Story šestog aprila 2010. godine.

makonda-tracker