FASHION EDITORIJAL

Modna inspiracija: Aleksandra Radović otkriva šta je must have ovog leta

0
Pop pevačica kaže da ne robuje modnim trendovima i ističe kako joj je najvažnije da se u garderobi koju nosi oseća dobro, a da trendi komade kombinuje sa stvarima koje već poseduje
foto: Andreja Damnjanović
foto: Andreja Damnjanović

Nemam određena pravila u modi kojih se pridržavam, osim onih uobičajenih da više od tri boje ne treba stavljati na sebe. Ipak, današnja moda ima totalno izmenjenu predstavu o tome šta se sa čim slaže.

Trudim se da dekolte i kratku suknju nikada ne nosim u isto vreme.

Kada je reč o mom stilu, njega uvek opisuje izreka manje je više, jer volim da sve upotpunim upadljivim asesoarom. Prijaju mi jednostavni krojevi i lepota se ogleda upravo u takvom načinu oblačenja. Dok sam bila mlađa, mnogo više sam pratila modne trendove nego sada. Znam šta je u kojoj sezoni u trendu, ali moda često odlazi u pravcu koji se meni ne dopada. Ipak, trudim se da garderobu koju već imam kombinujem sa detaljima u trendu.
 

foto: Andreja Damnjanović

U poslednje vreme, moj stil odevanja je kežual elegancija koja je primenjiva u svako doba dana ili večeri. U istoj kombinaciji možete da budete obučeni ujutru i uveče. To je onaj stil koji se viđa na ulicama Italije. Njihove žene uvek su tip-top doterane i kada ih pogledate, ne biste rekli da su uradile nešto specijalno na sebi, ali sve je ipak na svom mestu.

Najviše volim haljine, nebitno da li su to kratke ili dugačke večernje toalete. Obožavam i kombinezone, to su komadi garderobe koji su za ženu veoma zahvalni i dok ste u njima, zaista izgledate doterano.

Nema razlike u oblačenju između mog privatnog života i onog na muzičkoj sceni.

foto: Andreja Damnjanović

Izuzetak su veliki koncerti, jer tada nosim scensku garderobu sa šljokicama, koje ne praktikujem u svakodnevnim prilikama. Modno pravilo koje sam iz porodice nasledila glasi – iz kuće uvek treba izaći pristojno obučen, čist i doteran. Volim dizajnersku garderobu zato što svi žele da izgledaju drugačije.

Savetujem devojkama da ne trče u komercijalne trgovine jer zbog toga izgledaju uniformisano. Bolje je da posete dizajnerske radnjice i tamo pronađu odličnu garderobu. Kada su u pitanju kreatori, volim Predraga Đukića i Darka Kostića. Izuzetno je važno da imate dizajnera koji razume žensku prirodu, a Peđa je veoma prilagodljiv i uvek nađe kompromis između onoga što se meni i njemu dopada. Ima predivnu elegantnu notu u svim svojim modelima, ume da istakne ženstvenost i prikrije nedostatke, kao i da naglasi ono što je dobro na ženskom telu. Leto je uvek vezano za belu boju, a boho stil ide u prilog mom ukusu.

foto: Andreja Damnjanović

Lepršave haljine i bluzice su must have ovog leta. Od asesoara najviše volim torbe i uvek imam za svaku odevnu kombinaciju tašnu uz koju sve mogu da uklopim, pa čak i naočare za sunce.
 

foto: Andreja Damnjanović
makonda-tracker