igrajte pametno

Odmah ćete promeniti sliku: Kakve profilne fotografije privlače muškarce, a koje ih odbijaju

0
Kakve fotografije privlače muškarce, a kakve ih odbijaju? Koje su to fizičke osobine (ipak govorimo o prvom, fizičkom utisku) koje će ga naterati da ti se javi? Nauka ima odgovore na sva ova pitanja.
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Stranica Romancegolas odlučila je da se ozbiljno pozabavi ovim pitanjima, pa je njihov tim skupio 600 profilnih slika iz Pariza, Londona, Hamburga i Berlina kako bi bolje razumeli upravo to - kakve profilne fotografije na društvenim mrežama izazivaju određene reakcije.

 

Malo opreznosti nije na odmet: 5 znakova da vas vara na Fejsbuku

 

Za početak, pokazalo se da 54.3 odsto žena dobija pozitivnu reakciju na svoju fotografiju, a muškarci su nešto lošiji - samo 35.3 posto žena odluči da je frajer na slici prihvatljiv za početak komunikacije.

 

Istraživanje je došlo i do ovih zaključaka:

 

Fotografije automobila su grozne, fotke restorana prolaze

Žene koje u profilu imaju sliku iz restorana prolaze mnogo bolje od onih sa slikom u autu (62 odsto naspram 26.1 odsto). Slike s restoranom imaju 59.3 odsto veću šansu da će dovesti do direktne poruke, a slike s autima rezultiraju porukom u samo 25 odsto slučajeva.

 

Odgovori na ova pitanja su uvek lažni: 10 stvari koje muškarci UVEK kriju od partnerki

 

foto: Shutterstock

Fotografija celog tela prolazi, a grupne fotke baš i ne

Oko 58.4 odsto muškaraca pozitivno će oceniti ženu koja je sama na slici, a njih 55.3 odsto će i poslati poruku. Ako se na slici vidi celo telo, šanse za pozitivnu ocenu su 66.4 odsto, a njih 60.2 odsto dobija i poruku.

 

On je samo vaš ako ovo radi: Provereni znaci da je POLUDEO za vama (FOTO)

 

Osmeh je pun pogodak

Ne košta ništa, a vredi puno, pogotovo kad je u pitanju pozitivna ocena potencijalnog udvarača - žene koje imaju sliku na kojoj se smeše dobiju 60.5 odsto pozitivnih ocena, a šansa da dobiju poruku je 55.3 odsto.

makonda-tracker