Spremite se za otkrivanje najdubljih tajni

Lilit: Ovako kraljica noći koja sme sve utiče na vaš znak!

1
Često se u astrologiji čuje pitanje - gde vam se nalazi Lilit? Svrstavaju ovaj pojam i u planete i u planetoide, a recimo da nije ni jedno ni drugo...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najbliža odgovarajuća odrednica jeste da je to senzitivna tačka. I to ne obična. Nije materija, nije planeta, nije ništa nego ogromna količina energije, i ima svoje izuzetno jako zračenje. Ako je Venera nešto devojačko, lepo, nevino, a Mesec nešto majčinsko, duša i zdrav ženski princip, onda nešto fali.

 

A to je ono mračno, divlje i animalno u nama, a erotsko i seksualno jeste, ali i ono koje najčešće ostaje zauvek zarobljeno u nama i neoslobođeno iz nas. Kraljica noći koja sme sve. Razuzdanost i greh, perverzije i prezir etike i morala. To je Lilit.

 

U jevrejskom narodnom predanju to je noćni zao duh. Samo ime Lilah dolazi iz hebrejskog što znači noć, tama, prapočetak. U Talmudu je to prva žena Adamova. U astronomskim katalozima se doduše vodi izvestan planetoid, LILITH, pod šifrom 11811, ali bez astronomskih podataka. To nije indijski Rahu i Ketu.

 

Nije asteroid. Tehnika je toliko jaka da bi otkrila i fudbalsku loptu u daljini do Meseca, a kamoli planetoid, rekli bi, podsmešljivo astronomi.

Teozofi se zgražavaju nad teorijama i pričama o Lilitu, ali legenda je toliko jaka da nam je dohranila efemeride. I da ne bi sve ostalo sumnjivo Lilit je viđen, kažu, mnogo puta, mada ga je izuzetno teško primetiti i pronaći, a prvi put na 0,08 stepena Škorpije, još 21. septembra 1618. godine. Otkrio ga je otkrivač Jupiterovih pega.

 

Šta se krije u prošlim karmama: Koji je vaš kamen spoticanja na putu ka pravoj ljubavi?

 

Da bi ga pratili i izračunali efemeride, prvi astrolozi i astronomi, otkrivači svih pojava, kao i kasniji, primetili su da se pojavljuje nešto srebrnasto kako prelazi preko Mesečeve površine. Ne pokorava se zakonima nebeske mehanike, bliži je od Meseca, a obilazi Zemlju tri puta sporije. Ima neverovatnu vezu sa seksom i u astroerotici je nezamenljiv. Nazivaju ga i crnim Mesecom. Izradite svoju natalnu kartu, brzo i besplatno pomoću kalkulatora (slika levo) a onda potražite simbol Lilit - kad pređete mišem preko njega, možete da očitate u kojem znaku je kod vas Lilit.

 

Dosadašnja praksa je pokazala da Lilit ima svoje stvarno i snažno značenje i zračenje, a posebno kod osoba koje su na neki način na stramputici, koje se bave crnim naukama, demonologijom, razornim seksom i da one u ogromnom procentu imaju Lilit na značajnom mestu. U dobrim aspektima on je demonski intelekt, on je Kamasutra i sve priče iz 1001 noći. Često razorni seks preobučen u vrhunski intelekt.

 

Bilo kako bilo, ovaj pojam je u astrologiji veoma značajan i daje nam poprilično jasne predstave o onome šta krijemo u sebi i koliko je ta divlja strast u nama jaka, i kakvi smo kada se oslobodimo stega i moralnih okova, i kakvi smo kada smo potpuno intimni, a bez straha i bez stida koji okiva često naše emocije.

 

makonda-tracker