Bacio se na politiku

Da li se sećate Rastka Jankovića: Gde je i šta radi danas srpski Kijanu Rivs, zavodnik na glasu... (FOTO, VIDEO)

Rastko Janković je rođen u Parizu, a u Beogradu je studirao glumu na FDU. Glumio je u filmovima "Lajanje na zvezde", "Tango je tužna misao koja se pleše", "Rođeni sjutra". Paralelno sa glumom se bavio i pevanjem, a pamtite ga po pesmi "Biću tata", ali i "Moj Beograd"...
0
1 / 5 Foto: Vladimir Lukić

Devedesetih je bio dugokosi mladić kog ste mogli da sretnete po svim gradskim mestima, zavodnik na glasu. Zvali su ga "beogradski Kianu Rivs". Družio se sa Đorđem Davidom, ali njihovo prijateljstvo je godinama bilo na klackalici, iako su bili kumovi.

 

Rastko Janković i Đorđe David: Kumovi se pomirili u emisiji Petkom u dva

 

Pre tri godine kao pristalica SNS i aktivni učesnik u njenoj predizbornoj kampanji otpevao je pesmu "Samo najbolji idu napred", koju je izvodio na mitinzima ove stranke svuda po Srbiji. Posle toga je dobio mesto savetnika direktora Kancelarije Vlade Srbije za dijasporu i saradnju sa Srbima u regionu. Uža specijalnost u kancelariji mu je bilo bavljenje kulturnom politikom.

 

Nenad Okanović: Na ovoj slici nema mog filmskog oca, ali on će večito biti u mom srcu... (FOTO)

 

Rastko u seriji "Selo gori, a baba se češlja" glumi sveštenika, a poslednja scena koju je preminuli glumac Milorad Mandić Manda u toj seriji snimio bila upravo s Rastkom.

 

 

makonda-tracker